Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem akar hajat mosni

2012. szeptember 28. | Frissítve: 2017. augusztus 8.

Forrás: babaszoba.hu

A legtöbb baba nem szereti, ha víz éri az arcát. Ötletet adunk, hogyan mosd a haját.

Ha csendesen, nyugodtan viselkedsz, megtanítod neki, hogy a kicsit rossz dolgokat is el lehet viselni


A legtöbb gyerek imád pancsolni, de nem szereti, ha lefolyik a víz az arcán, ezért tiltakozik például hajmosásnál. El fog múlni ez az időszak, addig is csökkentsd minimálisra az összeütközéseket. Például vágasd rövidre a haját, így gyorsabban végeztek a művelettel.
Nem kell nagy bevezetést tartanod a hajmosás előtt, ezzel csak fokoznád a szorongását. Kis műanyag pohárból locsolj vizet a tarkójára, a feje búbjára csak úgy, hogy rögtön hátra is simítod a vizet, hogy ne folyjon az arcába. Kipróbálhatod a hajmosókarikát, ez megakadályozza, hogy előrecsorogjon a víz.
A fürdés végére időzítsd a nagy attrakciót, hogy utána kiemelhesd a kádból, és magadhoz ölelhesd. Ne szidd meg, nem rosszalkodik, hanem rosszul érzi magát hajmosáskor. Ha csendesen, nyugodtan viselkedsz, megtanítod neki, hogy a kicsit rossz dolgokat is el lehet viselni.

Hozzászólások

Így aludhat jobban a baba

Ha a baba boldog és kiegyensúlyozott, az édesanyja is az - ez az összefüggés pedig fordítva is fennáll.

Biztonságos, pihentető éjszaka a babáddal? Rajtad is áll!

Tudtad, hogy az alvási környezet megfelelő kialakítása nagyban befolyásolhatja babád alvását, ezzel együtt pedig a te éjszakádat is? Hol és hogyan érdemes altatni, hogy mindenkinek komfortos legyen?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések