Baba

Ne fogdosd a babát! – Te kiakasztanál egy ilyen táblát a babakocsira?

Vannak szülők, akik minden további nélkül. Hiszen a kicsik immunrendszere nem képes megbirkózni a felnőttek bacijaival, főleg nem influenza szezonban.
2018. Október 11.
Ne fogdosd a babát! - Te kiakasztanál egy ilyen táblát a babakocsira?

Ősszel-télen sok szó esik arról, hogy milyen fontos, hogy adassuk be az influenza elleni oltást és maradjunk otthon, ha betegek vagyunk. Azonban arról már sokkal kevesebb, hogy a babakocsiban pihenő csöppségeket se tapogassuk össze ebben az időszakban (akkor sem ha rokonok, és akkor sem ha vadidegenek vagyunk), hiszen az ő immunrendszerük még rendkívül ki van téve a felnőttek által hordozott baciknak és vírusoknak.

Mivel vannak, akik nehezen állnak ellen a cuki kisbabáknak, egyes szülők “Ne fogdosd a babát!” feliratú kis táblával védekeznek az illetlen kezek ellen.

Tavaly tavasszal a népszerű Breastfeeding Mama Talk Facebook csoport egyik anyukája tett közzé egy fotót a babakocsijukról, amin egy ilyen táblácska szerepelt alatta a következő képaláírással “Mit gondoltok erről? Ti kitennétek egy ilyen feliratot a babakocsitokra?”

A legtöbben támogatták az ötletet és egyetértettek a hasonlóan cselekvő szülőkkel, sőt volt, aki bevallotta, hogy ő bizony rácsap a babakocsi felé nyúló kezekre. “De most komolyan. A kisebb gyerekem 6 hónapos, a nagyobb 3 éves. Ha már többször kértem, hogy ne piszkáld, simogasd vagy vedd ki és ölelgesd a babámat, akkor ne tedd. És ez nem csak a bacikról szól, hanem egyszerűen arról, hogy nem illik odamenni és megfogdosni másnak a gyerekét.”

Köztudott, hogy a babák immunrendszere 2-3 hónapos korukig nem elég érett, ezért abszolút érthető, hogy az Etsy.com-on is fellelhető “No Touching!” (“Ne fogdosd a babát”) feliratú táblácskák igen kelendőek az anyukák körében.

Ne fogdosd a babát! - Te kiakasztanál egy ilyen táblát a babakocsira?

Kutatások szerint habár az anya immunrendszere a szülés utáni első pár hétben antitestekkel védi a babát akár a nátha és influenza vírusokkal szemben is, végül is kinek árt, ha még egy ilyen táblácskával is bebiztosítjuk magunkat?

(via)

Kapcsolódó cikkeink: