Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Napvédelem kicsiknek

Szerző: Babaszoba.hu

2012. augusztus 6. | Frissítve: 2017. június 15.

Forrás: babaszoba.hu

A babák bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, így különösen védened kell a forró nyári napokon.

Napvédelem kicsiknek

Milyen napkrémet használjak?
- Kicsiknek a nagy faktorszámú (legalább 50-es) szükséges, ha strandolni vagy a hegyekbe mentek, mert a vékony és nagyon világos bőr nem tartalmaz védő pigmentet, ezenkívül a napon töltött időhöz a félárnyékban és a felhőkön átszűrődött, a vízről visszaverődött UV-sugárzást is hozzá kell számolni.
- Illatmentes változat a legmegfelelőbb, mert ez nem csalogatja a méheket.
- Csak fizikai (ásványi) fényvisszaverő részecskéket (cink-oxidot, titán-dioxidot) tartalmazó napvédőt válassz. Ezek nem szívódnak be a bőrbe, és azonnali, széles sávú védelmet nyújtanak. A gyerekeknek kínált legtöbb napvédő azonnali fényvédelmet biztosít, mert ásványi mikroszemcséket tartalmaz, ám nem mentes a bőrben felszívódó kémiai fényszűrőktől. Alaposan olvasd el az összetevők sorát!
- Annak, hogy krém, tej, olaj, vagy spray változatban árulják, a fényvédelemben nincs szerepe, válaszd a neked tetsző állagot.
- A vízálló napvédő mintegy 40-60 százalékot veszít hatásából fürdés után, tehát kend be újra a kisgyereket.
- A késő délutáni napozás a legbiztonságosabb, az ilyenkor fokozatosan megszerzett pigmentréteg bizonyos mértékig védi a bőrt, tehát óvatos napozással ebben az időben érdemes egy kis barnaságot elérni.

UV - szűrős nyári szett

Babaszoba tipp: Strandolásnál a legbiztonságosabb napvédelmet a ruházat jelenti. Feltétlenül tegyél sapkát a gyerkőc fülére, fülét és tarkóját a légiós fazon takarja, hátát és vállát rövid ujjú kis inggel védd.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések