Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Napozási tanácsok

Szerző: Babaszoba.hu

2002. december 17. | Frissítve: 2017. június 23.

Forrás: Baba Magazin

Mit tegyünk, ha leég a kisgyerek? Milyenek a jó napozószerek? Mit kell tudni a napszúrásról?

Napozási tanácsok

Leégés

Ha kétéves kor alatti gyermeknek vásárolunk napozószert, érdemes arra is figyelni, hogy ne tartalmazzon tartósítószereket, színező- és illatanyagokat. Ha a babának mégis sikerülne leégni, hűvös zuhanyozással enyhíthetünk a fájdalmon, majd fújjuk be az érintett területet bőrnyugtató sprayvel. Ha hólyagos az égés, csak tiszta vizet használjunk. A klasszikus házi szereket, például tejfölt, olajat, vajat, zsírt ne tegyél az égett testfelületre. Igyekezz hűsíteni a bőrt hűvös zuhannyal, hideg borogatással!

Milyen a jó napozószer?

- fényvédő hatású és photostabil
- magas faktorszámú
- vízálló, de a homokszemcsék sem tudják ledörzsölni
- védőanyagai a nap hatására sem bomlanak el
- lipidekben gazdag (tej- vagy krémszerűt válasszunk)
- véd az UVA- és UVB-sugarak ellen is
- hypoallergén
- hidratál

Napszúrás

Ha túl sokáig, fedetlen fejjel tartózkodik csemeténk a napon, könnyen beszerezhet egy kiadós napszúrást.Ilyenkor vérbőség, vizenyő alakul ki az agyban, ami fejfájással, szédüléssel, hányingerrel, hányással, lázzal járhat. Hűvös, sötét szobában fektessük őt le, borogassuk, bőven kapjon kissé lehűtött folyadékot. A bő folyadékpótlás egyébként is érvényes a nyár egészére. Különösen a gyerekekre kell odafigyelni, mert ha belefeledkeztek a játékba, nem foglalkoznak a szomjúsággal.
Nagy kánikulában az egyébként csak anyatejjel táplált csecsemőket is kínáljuk meg lehűtött, forralt vízzel vagy gyakrabban kell őket szoptatni. Az anyatej ugyanis mindig alkalmazkodik a baba igényeihez, most inkább lesz szomjoltó, mint kalóriadús, tápláló.
Kapcsolódó cikkeink:
- Baba a strandon?
- Fényvédelem a kicsiknél

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Kevesebb köhécselés idén ősszel?

Levegőtisztítót teszteltünk!

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák