Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Napi két csésze kávé távol tartja a demenciát

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 7. | Frissítve: 2019. december 7.

Forrás: Medipress

Emberek milliói indítják a reggelt egy csésze kávéval, hiszen finom, meleg, ráadásul megadja a kezdő energiát a napunkhoz, tudósok azonban nemrégiben azt is kimutatták, hogy ez a kedvelt ital még a demenciától is megvédi fogyasztóit.

Napi két csésze kávé távol tartja a demenciát

A Wisconsin-Milwaukee Egyetem szakemberei 6467 hatvanöt év feletti nőt kísértek figyelemmel tíz éven át, akiknél kávé-, tea- és kólafogyasztásuk alapján felmérték, mennyi koffeint fogyasztanak egy nap, és az eredmények azt mutatták, hogy akik naponta 261 milliliternél több koffeint fogyasztottak, azoknál 36 százalékkal csökkent a demencia előfordulásának kockázata.
Amint arról a The Journals of Gerontology című lapban közzétett kutatást vezető Ira Driscoll beszámolt, az egyelőre még nem világos, pontosan hogyan nyújt védelmet a koffein a demencia ellen, de a vizsgálat eredményei mindenképpen ígéretesek, főleg, hogy egy olyan dolog előnyére világít rá, melyhez bárki könnyen hozzájuthat.
Terhesség alatt sincs tiltólistán a kávé, ugyanakkor a mérsékelt fogyasztása ajánlott. Ez napi egy csésze kávét jelent, ez még biztosan nem árt a magzatnak, főleg, ha tejjel fogyasztja a kismama. Szoptatás alatt hasonló a helyzet, nem kell megtagadni semmit, így a kávét sem, de érdemes odafigyelni a mennyiségre és arra, hogy okoz-e nyugtalanságot a babánál.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések