Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

NAIT: "attól féltem, elveszítjük Patrickot"

Szerző: Jaksa Petra

2017. március 24. | Frissítve: 2018. november 16.

Forrás: babaszoba.hu

Problémamentes terhesség és szülés után, az újszülött Patrickot alacsony vércukorszint és a testén jelentkező apró pontszerű bőrvérzések miatt azonnal az intenzív osztályra utalták.

Patrick


Az amerikai Laura McCarthy tökéletesen felhőtlen várandóssága végén, 39 hetes terhesen, épp a téli olimpia nyitó ceremóniájának élő közvetítését nézte férjével, amikor elfolyt a magzatvize. Összepakoltak és bementek a kórházba, ahol minden forgatókönyv-szerűen történt, és néhány órán belül meg is született a látszólag makkegészséges kisfia, Patrick - írja a naitbabies.org.
Egy órával később azonban nagyon alacsony vércukorszintet mértek nála, és apró pontszerű bevérzéseket észleltek a bőrén, ezért azonnal bevitték az újszülött intenzív osztályra.
"A szívem szakadt meg érte. Az első 24 óra kibírhatatlan volt" - mondja Laura. Az intenzív osztály főorvosa NAIT-ot (neonatális allo-immun thrombocytopenia) diagnosztizált a babánál, és máris sorolta a borzalmasabbnál borzalmasabb tényeket: vérátömlesztés, nagyon alacsony vérlemezkeszám, agyvérzés.
"Le sem mertem menni hozzá az intenzívre, mert attól féltem, hogy elveszítjük" - meséli az édesanya. "Aztán lassan javulni kezdett a helyzet. Háromszor kapott vérátömlesztést és három hétig tartottak bent minket az intenzív osztályon, mire megkaptuk az engedélyt, hogy hazamehessünk. Az intenzív osztály dolgozói fantasztikusak voltak, a vérzés pedig szerencsére nagyon kismértékű volt, ami magától gyógyult. Patrick azóta egy boldog, imádnivaló 6 éves nagyfiúvá cseperedett, aki semmi mást nem szeretne jobban, mint egy kistestvért" - meséli Laura.
"A többi NAIT-baba története továbbra is nagyon sok erőt és inspirációt ad nekünk."
A NAIT kialakulásáról és okairól itt olvashatsz bővebben.
Ezek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák