Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Művészetek völgye: a legjobb hely gyerekkel!(Július 22- 31.)

Szerző: Sződy Judit

2011. július 17.

Forrás: babaszoba.hu

Nem igazán ismerek még egy fesztivált Magyarországon, ahol ennyire sokrétű program várná a látogatókat, köztük a gyerekeket. Ti még nem voltatok? Elmondom, mire számíthat a család!

A Balaton-felvidék legszebb falvai - Kapolcs központtal - megnyitják közösségi termeiket, templomaikat, völgyeiket, udvaraikat, patakpartjaikat, sőt, buszmegállóikat is, és pár napra minden szögletbe kiállítás, színpad, játszóház, műhely, kocsma, szörpivó vagy beszélgetőkuckó telepedik. A házak udvarán sátorhelyek, a nagyobb réteken alkalmi kempingek, a házak szobáiban fogadók alakulnak. Az emberek arcára pedig mosoly telepedik. De tényleg. Láttam, éreztem. Imádtam.
Ami mindig meglep: rengetegen gyűlünk össze, mégsem érezzük soha, hogy ez túl sok. Mintha egyre több barátunk érkezne, akár gyerekkel, akár csak egy hálózsákkal. Figyelünk egymásra, segítünk, a gyalogost fölvesszük az autóba, ha látjuk, hogy abba a faluba igyekszik, ahova mi is, és ő is fölvesz legközelebb. Stoppolni sem kell...
Ez nem az a fesztivál, ahol délután négyig a fű se nő! Persze, a programok java estefelé indul, de ha a gyerkőcöd korán kelő, akkor sem kell unatkoznotok. A kapolcsi Kaláka versudvarban mindennap Kerekítő, Taliándörögdön kézművesprogramok, Vigántpetenden játszóház, és szerte a falvakban koncertek, gyerekszínház, bábosok, vásározók várnak. Ízelítőül az előadókból: Gryllus Vilmos, Misztrál, Szalóki Ági, Palya Bea, Varró Dani, a Sebő együttes és az Amadinda együttes készült kifejezetten gyerekprogramokkal. Megnézhetitek a Szülés valódi természete című vándorkiállítást, melyhez gyerekprogram is kapcsolódik, Hogyan születik a baba? címmel.
Szállást itt találhattok. A völgyben ingyenes Csigabusz-járat jár, amely a három Völgyfalu (Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd) közötti közlekedést segíti. Mivel nagyon sok Völgybarát szállása Monostorapátiban van, ezért a Csigabusz minden második fordulója (óránként) Apátiba, Apátiból is fordul. Nézd meg ezt a kis ízelítőt, rájöhetsz: egy-két napra is érdemes felpakolni!


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések