Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mozogjunk labdával!

Szerző: Latin Anikó

2003. július 18.

Forrás: Baba Magazin

A mozgás öröme a kisgyermekekből csak úgy árad. Sosem szégyen tanulni tőlük.

Óriáslabdával végezhető alakformáló gyakorlatokat ajánljuk kedves olvasóinknak. A labda mint tornaeszköz kisgyermeke érdeklődését is felkeltheti, mivel szívesen utánozza a mama tornáját.

Üljön egy nagy tojás vagy gömb alakú labdára. Talpak a talajon kisterpeszben, közel a "tornaeszközhöz". Nyújtott karral támaszkodjék hátul a labdán. Törzsét tartsa egyenesen, hasát húzza be. Innen:


Feszítse talpát a talajhoz, kezét nyomja a labdára, hajoljon előre úgy, hogy közben a labdát popsijával gurítsa kissé hátra. Visszagurulva egyenesedjen ki és folytassa a gyakorlatot néhányszor lassú ütemben.


Üljön úgy a labdán, hogy lábszárával is rögzítse azt. Fordítsa törzsét egyik oldalra, s ezen az oldalon támaszkodjék a labdára hajlított törzzsel. Ebből a helyzetből:


Emelje karját magasra és tartsa meg rézsút tartásban. Hasát húzza be, feje középtartásban álljon. Innen forduljon át a másik oldalra úgy, ahogyan a kiinduló helyzetben volt. Ismételje a mozgássort lassú ütemben 4-szer, 5-ször.


Üljön ismét egyenes törzzsel, karokat emelje nyújtva oldalra, vállmagasságig. Tartsa egyensúlyát, majd:


Guruljon kissé hátra a labdával, közben gömbölyödjön előre és érintse meg a lábszárát. Guruljon vissza az alaphelyzetbe és ismételjen 5-ször, 6-szor.


Térdeljen a labda elé a képen látható helyzetben.


Popsijával közelítsen a sarkai felé, közben gurítsa előre a labdát addig, amíg háta egyenes tartásba kerül. Térjen vissza az alaphelyzetbe és folytassa a gyakorlatot úgy, hogy hasát minél jobban tartsa behúzva. (Ügyeljen arra, hogy a labdát ne gurítsa túlzottan előre!)


Picit guruljon előre a labdával, közben egyik lábát nyújtva emelje fel a talajról. Guruljon vissza és tegye le a lábát. Végezze a gyakorlatot ugyanígy a másik oldalon is 5-ször, 6-szor.


V.évf./11.sz.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák