Baba

Mormotáktól a karatéig – programok kicsiknek, nagyoknak

Okosodhatsz gyereknevelésből, környezetvédelemből, sarkvidékből, bábozhatsz a kicsikkel, választhattok sportágat. Ne mondd, hogy nem gondolunk rád!
2011. Szeptember 08.

Újra Kismama-klub!

Szeptembertől újra várunk a Kismama klubjába! 10-én 10-től Kerekítő foglalkozást tart Szabadkai Anna kecskeméti Kerekítő és Ötpötty játszóházvezető.

Ölbeli játékok, mondókák hangtára: www.kerekito.hu

Fél 11-től Lukics-Kiss Ildikóval beszélgetünk azokról az életkori sajátosságokról, melyek megértésével könnyebb lesz az életünk. Hiszti vagy önállósodás? Rosszalkodás vagy kíváncsiság? Értsük meg a babát!Házigazda: Sződy Judit pszichológus, nevelési tanácsadó, szoptatási tanácsadó IBCLCHelyszín: Varázskert BabaMamaHáz Zuglói Gyermekközpont

Budapest XIV, Szugló u. 83-85.

Mit csinál a mormota? Te is olyan

kíváncsi vagy, mint ő?

Megtudhatod a kiállításon!

Borzongató tárlat

A fagy birodalma – Titkok és rejtélyek a sarkvidékeken címmel interaktív kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban szeptember 10-én!

Csontig hatol a hideg. A tomboló szél zúgását semmi sem képes túlharsogni, az óriási hóviharban egyméternyire sem látni előre. Sötét van, a napkeltére még több hónapot várni kell, de az égbolt földöntúli, zöld fényben fürdik…

Nem valamely távoli égitesten járunk – bolygónk Északi- vagy Déli-sarkvidékére tettünk csak egy röpke kirándulást. Ez a táj, még ha számunkra riasztónak tűnik is, számos élőlénynek igen vonzó. Az óriásira hízott jégtáblákon tömött bundájú emlősök és fészekrakó madarak élnek, az alant hullámzó, dermesztően hideg vízben óriási tengeri állatok, halak, bálnák, kardszárnyú delfinek úsznak. Ebben a kemény, titokzatos világban csak az igazán rátermettek boldogulnak, s az élőlények az évmilliók alatt számtalan fortélyt bevetettek az életben maradásért.

Miért takarja el az orrát a jegesmedve vadászat közben? Melyik fókának van száz felesége? Mikor repültek utoljára a pingvinek? Miért nincs “vérük” a déli-sarki halaknak?

A 10-én nyíló kiállításon nemcsak ezekre a kérdésekre kaphattok választ, hanem megnézheted az észak egyszarvúját, a narvált, a Déli-sarkon nyíló két virágos növényt, a grönlandi cápát, a hótücsköt és a lundát. A lenyűgöző élővilág mellett azt is megtudhatod, hogyan őrzik e fagyott tájak Földünk múltjának, bolygónk történetének egyedülálló tanújeleit, és miért fontosak a jövőnk szempontjából.

National Geographic Ökonap

A millenárison rendezik meg a National Geographic egész napos mulatságát 10-én, szombaton. A Kismama Klub után érdemes kimenni 🙂

11-től az Alma zenekar koncertje vár, utána a Tam-Tam Parádé ütősegyüttes következik. Amíg a gyerekek pihegnek a babakocsiban, ti meghallgathatjátok Tilla beszélgetését Dr. Juhász Árpád geológussal, Német Lajos meteorológussal és Erőss Zsolt hegymászóval. Négytől a Heaven Streat Seven, hattól Rúzsa Magdi a színpadon.

Mentasárkány az Annoban

Kedden délután öttől Mentasárkány bábjáték szórakoztatja, okosítja a becses nagyérdeműt!Előtte persze meseolvasás, bábkészítés, és a mesét máris elővarázsoltátok együtt! Somfay Alexandra – Bábjáték és bábkészítő segít a bábok elkészítésében, amiket végül haza is vihettek.

Alexandra többféle a bábjáték technikát mutat, így sokféle bábmozgatási és készítési módszert ismerhetnek meg a gyerekek: pl. terménybábok, botbábok, fakanálbábok, origami-marionettek, ujjbábok, csipeszbábok, papírszínház, kesztyűs bábok lehetnek a kedvencek az Anno meseboltban, és otthon is!

Sportágválasztó

Szeptember 16-17-én, pénteken, szombaton jöhet el az a nap, amelyen te, és/vagy a gyerekeid beleszerettek egy szuper sportágba.

A Nagy sportágválasztón több mint 80 kipróbálható sportágat találsz egy helyszínen, edzőkkel, élsportolókkal, szakmai tanácsadással.

A rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható! Nyitvatartás: 9 és 17 óra között. Pénteken az előre bejelentkezett óvodákat, iskolákat várják, de 14 órától és szombaton egész nap a családoké a sportközpont a Maglódi úton!

Mit csinál a mormota? Te is olyan

kíváncsi vagy, mint ő?

Megtudhatod a kiállításon!