Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mogyoróallergiára adjunk mogyorót?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 12.

Forrás: babaszoba.hu/index.hu

Tavaly egy brit kutatás arra az eredményre jutott, hogy a mogyoróallergia ellenszere maga a mogyoró. E szerint a csecsemőknek korán kéne adni mogyorót tartalmazó ételeket.

Mogyoróallergiára adjunk mogyorót?

A kutatók kiindulópontja az volt, hogy Izraelben, ahol a gyerekek már kiskorukban kezdenek mogyorót fogyasztani, tízszer alacsonyabb a mogyoróallergiások száma, mint az Egyesült Királyságban- írja az Index. A kutatáshoz olyan babákat választottak, akiknél, korán, már négy hónaposan ekcéma jelei mutatkoztak. Ugyanakkor súlyos allergiás reakciójú gyerekeket kizártak a kutatásból.
Az Index a BBC nyomán arról számolt be, hogy most az amerikai allergiaügynökség, a National Institute of Allergy and Infectious Diseases kiadott egy irányelvet, szerintük ajánlani kéne a csecsemők mogyoróalapú ételekkel etetését:
- súlyosan ekcémás vagy más allergiával is bíró csecsemőknél orvosi felügyelet mellett, 4-6 hónapos kortól, érdemes mogyorót adni (bár a WHO ajánlása szerint 6 hónapos korig kizárólag az anyatejes táplálás ajánlott- a szerk.)
- közepesen ekcémás csecsemőknek hat hónapos kortól,
- ekcéma és allergiamentes kisgyerekeknek pedig szabadon lehet mogyorós ételeket adni.
A szervezet leginkább a brit kutatási eredményekre alapozva hozta meg az új irányelveket, most úgy gondolják, hogy téves volt a korábbi megközelítés, miszerint tiltani kell kiskorban a mogyoróalapú ételek adását. A britek még tovább vizsgálódnak. Az USA-ban ez különösen kényes probléma, az allergiás gyerekek száma ugyanis 2008 óta megnégyszereződött.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák