Baba

“Miután kikerültem az osztályra, onnantól kezdve maga volt a pokol”

Egy olvasónk osztotta meg velünk a történetét, a negatív tapasztalatait arról, amit a csecsemő osztályon éltek át újszülött kisfiával.
2022. Március 23.
"Miután kikerültem az osztályra, onnantól kezdve maga volt a pokol" (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)

Este 21 óra körül elfolyt a magzatvizem, és a párom bevitt a kórházba. Az ügyeletes orvos kedves volt és segítőkész. Megvizsgáltak, és vártak, hogy beinduljon a szülés.

Sajnos ez 21 óra elteltével sem történt meg, ezért a szülésznő megindította a szülést. Az orvos és a szülésznő is kedves és segítőkész volt – bármit kérdeztem tőlük, azonnal válaszoltak, és türelmesen elmagyarázták, hogy pontosan mi fog majd történni.

A szülést követően 30 percig nálam lehetett a kisfiam, majd elvitték, és hajnalban hozták vissza hozzám.

Miután kikerültem az osztályra, onnantól kezdve maga volt a pokol.

6 napot töltöttünk bent, mert egy enyhe fertőzést kapott a babám, amiatt, hogy 21 órán keresztül magzatvíz nélkül volt. A csecsemős nővérek nagyon bunkók voltak velem, semmiben sem segítettek, és ha kérdeztem valamit, flegmán és lekezelő módon válaszoltak.

Első babás anyuka vagyok, még nincs túl sok tapasztalatom. Kértem, hogy segítsenek és mutassák meg, hogyan kell pelenkázni, szoptatni. Erre azt a választ kaptam, hogy ha nem megy, akkor sétáljak el a hozzájuk, és ha ráérnek, akkor majd megmutatják. A gyerekorvos asszisztense volt az, aki segített és megmutatta a helyes technikákat.

Nekem sajnos már a második napon kezdett elapadni a tejem. Ezért kértem, hogy adjanak tápszert, mert éhes a kisfiam. Folyamatosan azt a választ kaptam, hogy tegyem cicire. Amikor a kisbabám 8-9 órán át ordítva sírt, és már a többi szobából is átjöttek, hogy mégis miért sír ennyire, erőt vettem magamon, és határozottan elmagyaráztam a csecsemős nővéreknek, hogy vagy segítenek és megetetik a gyermekemet, vagy feljelentem az egész kórházat.

Senkinek se kívánom azt, amit ott átéltem. Többször lehetett azt is hallani, hogy erőteljesen rászólnak a babákra, amikor fürdetés alatt sírtak.

Nem is tudom megérteni, hogy az ilyen emberek miért választják maguknak ezt a hivatást, ha sem az anyukákhoz, sem a babákhoz nincsen türelmük.

Ti meséltétek – Te is elküldheted a történetedet!

Ha Te is szeretnéd elküldeni a neveddel vagy név nélkül a szüléstörténetedet, a várandósságoddal vagy a gyermekeddel/gyermekeiddel kapcsolatos történetedet, pozitív vagy tanulságos tapasztalataidat, ezt megteheted az [email protected] email címen.