Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mit játszik a Szűz?(VIII. 24. - IX. 22.)

Szerző: Podonyi Hedvig

2011. április 27. | Frissítve: 2016. augusztus 31.

Forrás: Kismama magazin

A Szűz jegy szülötte általában mozgékony, ügyes, változatosságot igénylő teremtés, ezért nem árt, ha nap mint nap biztosítjuk számára a megfelelő kilométerszámot.

Mit játszik a Szűz?

Séta, játszótér, különtorna, ügyességi verseny, kézműves-foglalkozás, rajzolás, kertészkedés, gyurmázás, tésztagyúrás, sepregetés a konyhában, rendrakás a gyerekszobában - bármi jöhet, ami tevékeny alkatával és gyakorlatias beállítottságával összhangban áll. Ha megadjuk számára a célt és a kereteket, akkor a részletekkel remekül elboldogul, mivel igen találékony - ráadásul a mások számára teljesíthetetlen kihívást jelentő, aprólékos pepecseléstől sem riad vissza.
Viszont nagyon fontos közben dicsérni, biztatni, mert gyakorta nincs tisztában erényeivel, és olykor nemcsak mások iránt: önmagával szemben is túlságosan kritikus. Akár egyedül is jól el tudja foglalni magát, szívesen bíbelődik építőjátékkal, puzzle-lal, színes ceruzákkal, kedvenc képeinek, matricáinak füzetbe rendezgetésével.
Ha megkérjük, hogy segítsen valamiben, szinte mindig készséggel áll rendelkezésre, szeret "játékból" hasznos dolgokkal megismerkedni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések