Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mit játszik a Mérleg?(IX. 23. - X. 23.)

Szerző: Podonyi Hedvig

2011. április 27. | Frissítve: 2018. október 4.

Forrás: Kismama magazin

Társaságkedvelő alkat, akinek az átlagosnál sokkal inkább fontos, hogy állandó visszajelzést kapjon önmagáról.

Mérleg jegyű gyermek

Éppen ezért legkedvesebb "játékszereinek" egyike egy másik gyerek, egy jó pajtás lehet, akivel átélheti a közös cselekvés örömeit; akivel társasjátékozhat, labdázhat, vagy egyszerűen csak megbeszélheti az aktuális eseményeket.
Lányok esetében népszerű elfoglaltság lehet a babaruha- és frizurakészítés, a rajzolás, a gyöngyfűzés, a matricázás, mivel ezek a tevékenységek lehetőséget adnak a díszítésre, a dekorálásra, a dolgok esztétikus oldalának megjelenítésére.
A fiúk persze nem maradnak ki a katonásdiból és az ehhez hasonló vad játékokból sem. A Mérleg-gyerek mindemellett hajlamos lehet igen kényelmes módon alakítani a napját - amikor teheti, boldogan heverészik, tévézget, számítógépezik, ezért szülei fokozottan ügyeljenek arra, hogy elegendő időt töltsön friss levegőn, mozgással. A játszótéren többnyire valamelyik mászóka tetején vagy a hintán találjuk - harmóniára, egyensúlyra törekvő személyiségét, társas igényét kiváltképp találóan szimbolizálja a mérleghinta.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Az új JOHNSON'S ® kívül-belül megújultunk (X)

Immáron 125 éve az a JOHNSON'S ® küldetése, hogy a világ leggyengédebb babaápolási termékeit hozza létre. Termékeket, amelyek annyira kíméletesek, hogy minden életkorban, minden korosztálynak ideálisak.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések