Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mit játsszunk a kis felfedezővel?Játékok 7-12 hós babáknak

Szerző: Sződy Judit

2011. augusztus 12. | Frissítve: 2015. november 29.

Forrás: Kismama magazin

A jó játék öröm a baba és a szülők számára. Segítünk, hogy így legyen, megmutatjuk, melyik életkorban mit élveznek legjobban a kicsik.

Ez a kor az igazi felfedezések időszaka. A hetedik-nyolcadik hónaptól ujjaival már ügyesen fog apróbb tárgyakat is, amelyeket aztán megráz, megkóstol, elhajít. Egyre önállóbban és szabadabban mozog, ami alaposan megkönnyíti a világ megismerését. Néhány tárgyról tudja már, mire használják. Az odanyújtott törölközőbe beletörli a kezét.

A "kukucsjátékot" imádják a kis felfedezők


Egyéves korára a baba már összetett mozgásokat is belevisz a játékba. A megnevezett tárgyra ránéz, és odamászik érte. Van, aki ekkorra már tipegve is megközelíti a célt. Kezdi érteni, hogy ami elbújt, az nem tűnt el végleg. Itt a "kukucsjátékok" ideje!

Mit játsszunk?

A strapabíró, kemény leporellók (képeskönyvek) jól jönnek ilyenkor. A labda, a búgócsiga, a zenélő- és tologatójátékok, a legegyszerűbb összerakós játékok, építőkockák a korosztály kedvencei. Az egymásba rakható elemek a "kicsi-nagy" és más viszonyok fogalmának megértésében is segítenek.

Figyeljünk arra, hogy a játékszerek ne szorítsák háttérbe az együtt játszást (bújócskázás, mondókázás, dögönyözés). A tárgyak ne helyettesítsék, hanem csak egészítsék ki a társas élményeket.

További ötleteink:
 • Mikortól kell játék a babának?
 • Fejlesztő játék
 • 10 érdekes kérdés a játékokról
 • Vigyázat, veszélyes játék!

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

  Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák