Baba

Milyen anya a Skorpió?

Határozott elképzelései vannak a gyereknevelésről.
2011. Április 27.

Milyen anya a Skorpió?

Vészhelyzetekben olyan támaszt képes nyújtani, amilyet csak kevesen, ilyenkor igazi anyatigrisként viselkedhet. Csemetéje támogatásában ugyancsak a végsőkig elmegy, bármire képes érte, és energiája szinte kifogyhatatlan.

Odaadásáért cserébe elvárja az általa alkotott szabályok és elvek betartását. Ha ez nem történik meg, gyakorta érzelmi elzárkózással, a támogatás megvonásával büntethet, és nemigen lehet “megpuhítani”. Fejlett intuíciója révén gyereke legapróbb testi-lelki rezzenéseit is képes érzékelni, és rendkívüli módon zavarja, ha valamely megnyilvánulását nem érti.

Milyen anya a Skorpió?

Nem szereti a titkokat. Nem nyughat, amíg fel nem tárja az ismeretlent, hogy önmagát és szeretteit saját belátása szerint megvédhesse az esetleges negatív következményektől. Így olykor abba a hibába eshet, hogy merő szeretetből nem enged elegendő szabad mozgásteret azoknak, akik a legközelebb állnak hozzá. Ő maga viszont nem akar másokat “terhelni” a problémáival, inkább fogát összeszorítva küzd – és nagyon tud hallgatni, ha valamiről nem akar beszélni.

Tudj meg többet a Skorpiókról!

Forrás: Kismama magazin