Baba

Milyen anya a Rák?

Erőteljesen koncentrál a boldogító anyaszerepre, emiatt előfordulhat, hogy egy időre szinte minden mást kizár az életéből.
2011. Április 27.

Gyereke legapróbb rezzenéseire is felfigyel, és igényeihez igyekszik a legteljesebb mértékben alkalmazkodni. Olykor túlságosan aggodalmasnak bizonyulhat – elég egy köhintés vagy egy étvágytalanabb nap, és máris rémeket lát. Nagyon óvatos, elővigyázatos, így előfordulhat, hogy szinte a széltől is óvja a kicsit.

A szűkebb rokonságot viszont szívesen hívja babalátogatóba, és bármikor boldogan ad részletes beszámolót gyereke fejlődésének legújabb szenzációiról. Később is családcentrikus marad, nemritkán ennek rendeli alá munkáját, baráti kapcsolatait és minden egyebet. Becéző, ölelő, szeretetét nyíltan kimutató anya, aki azonban esetenként túlérzékenynek bizonyulhat.

Ha megbántódik, veszekedés helyett egy ideig inkább nem is szól gyerekéhez; némán szenved, amíg megbánást nem tapasztal. Akkor aztán boldog örömmel folytatja a nem mindennapi kényeztetést. Gyerekét a hagyományok, a családi tradíciók tiszteletére, az agresszió kerülésére, udvariasságra neveli, és óriási érzelmi töltést képes adni számára.

Forrás: Kismama magazin