Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mikor válnak a legtöbben?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 25. | Frissítve: 2017. október 11.

Forrás: Medipress

A kutatók több éves válási adathalmazt vizsgáltak meg, ami alapján arra következtetésre jutottak, hogy léteznek bizonyos időszakok, amikor nagyobb az esélye a válásnak.

Válás


A téli- és nyári szünet után a szakítás valószínűsége például nagyobb.
Egy friss kutatás szerint az amerikaiak házassága bizonyos időszakokban nagyobb veszélyben van, mint máskor: a téli és nyári pihenés után szakasz ebbe a kategóriába tartozik. Mindez annak ellenére alakul úgy, hogy sokak szerint a vakáció remek alkalom arra, hogy a problémák megoldódjanak és minden rendbe jöjjön.
"A legtöbb ember úgy tekint a vakációra, mint egy remek időszakra, amikor a dolgok rendbe jöhetnek. Nagy elvárásokkal vágnak neki a pihenésnek, abban bíznak, hogy minden jobb lesz, új kezdetre nyílik lehetőség. Ehhez képest a kiábrándulás óriási, érthető, hogy az optimizmus csúcsosodása után csak lefelé vezethet az út" - fogalmaz a kutatást vezető Julie Brines, a Washingtoni Egyetem szociológus professzora.
A valóság ehhez képest az, hogy a vakáció a legtöbbször egy komoly érzelmi megpróbáltatást jelentő időszak, markáns kihívásokkal, ami megterheli az egyébként is nehézségekkel küzdő pár életét. Ha aztán a nyaralás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket - az új, boldog kezdetet - a párok gyakran döntenek úgy, hogy inkább elválnak.
A szakemberek 2001 és 2015 közötti válási adatokat is vizsgáltak, ez alapján vonták le a következtetést, hogy márciusban és augusztusban lépnek ki a legtöbben a kapcsolatukból.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák