Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Miért nem szereti az állatkertet?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. április 25. | Frissítve: 2015. január 27.

Forrás: babaszoba.hu

Vannak gyerekek, akik csak szaladgálnak az állatkertben, ahelyett, hogy a zsiráfbébit csodálnák. Lehet, hogy korai még neki?

Hogy a gyerek élvezze az állatkerti kirándulást, érdemes a következő látogatást az igényeihez alakítani, így mindenkinek nagyobb öröme lesz benne.

- Egyszerre kevesebb állatot nézzetek meg. Egy egész állatkert bejárása valóban fárasztó. Két óra séta és nyolc-tíz állat - ennyi egy kétéves befogadóképessége.
- A nagy testű állatok, az élénken mozgó, játékos majmok vagy szurikáták és tengerimalacok, az anyaállatok kicsinyeikkel és az elmaradhatatlan állatsimogató a gyerekek kedvence.
- Azokat az állatokat keressétek fel, amelyeket a képeskönyvéből már ismer. Saját fényképeitekből állítsatok össze tíz-tizenöt lapos albumot.

Egyszerre kevesebb állatot nézzetek meg

- Egy látványos állatbemutató, etetés, fürdetés leköti a figyelmét, de a lovaskocsikázást, szekérben üldögélést hamar megunja.
- Vigyél magaddal feldarabolt zöldségből, gyümölcsből álló uzsonnát és édesítetlen innivalót. Ha az állatkertben vásárolsz valami ropogtatnivalót, nemcsak a legközelebbi alkalommal, hanem már a következő árusnál is ezért nyaggat majd a gyerkőc.
- Az állatkerti játszótérrel nem veszik fel a versenyt az állatok. Ha nem a játszótéren akarsz üldögélni, és a játék közben esett sebeket ápolni, akkor csak a séta végén ejtsd útba az állatkertnek ezt a részét.
- Hétköznap kevesebb a látogató, jobban látja a gyerkőc az állatokat, és kevesebb dolog tereli el a figyelmét. Ilyenkor érhet közelebb a természethez a látogató.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák