Baba

Mi is ott voltunk!

Az őszi futószezon elkezdődött, a nyár viszont - legalábbis az időjárás alapján - nem ért véget: 30 fokban zajlott a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, amelyre rekordlétszámú, közel 12 ezer nevezés érkezett.
2011. Szeptember 05.

Nyári időben és rekorddal rajtolt az őszi futószezon2011-09-04

Hagyományosan a Nike Budapest Félmaratonnal kezdődik a BSI őszi futószezonja szeptember legelején. Az esemény az időjárás szempontjából nyáriasra sikeredett, de nem ez volt az egyetlen különlegessége. A közel 12 ezer résztvevő azt jelenti, hogy rekord született a BSI futóversenyeinek történetében. Ezek után mivel is folytassuk a mai versenyről szóló beszámolót? Talán azt jellemzi az idei Nike Budapest Félmaratont a legjobban, amit Péter Attila, a BSI eseményeinek állandó szpíkere mondott a 21 kilométeres táv rajtja közben: “Soha ilyen még nem volt!”

Hát bizony nem. Nem volt még olyan, hogy a versenyre közel 7 ezren nevezzenek a félmaratoni egyéni indulásra. Nem volt még olyan, hogy 1500-nál is több külföldi érkezzen a budapesti félmaratonra. És olyan sem volt, hogy e sorok írója, aki a rajtkaputól majd’ ötven-száz méterre nézte a rajtot, 10 perccel a rajtpisztoly eldördülése után speciel nem látta a futófolyam végét.

Az őszi futószezon elkezdődött, a nyár viszont – legalábbis az időjárás alapján – nem ért véget: 30 fokban zajlott a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, amelyre rekordlétszámú, közel 12 ezer nevezés érkezett.

Egyébiránt már reggel minden adott volt ahhoz, hogy jó hangulatú verseny legyen a nap folyamán. A városligeti nagyrét szinte egyik percről a másikra megtelt futókkal és kísérőikkel. A rajtnál pedig… Nos, a rajtnál olyan hangulat és szurkolás alakult ki, hogy azt már tanítani kellene. A félmaratonistákat Csomós Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese indította, és végig szambás ütősök kísérték. A magyarok mellett ausztrál, cseh, finn, orosz, osztrák, szerb és még annyi nemzetiségű futó indult, hogy felsorolni is sok lenne.

És persze a babaszoba és a Kismama csapata is ott volt, és a hihetetlen hőség és tűző nap ellenére legyűrtük a különböző távokat! És útközben láttunk babakocsis futókat, és olyat is, hogy apához a végén csatlakozott a kislánya.

Csak így tovább, és gyertek velünk futni a következő versenyekre is! Mert jó ott lenni, és szuper futni!

Forrás: Budapest Sportiroda