Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Megújulás szülés után

Szerző: W. Ungváry Renáta

2011. november 4.

Forrás: babaszoba.hu

A Kismama új szakácskönyvéből erőt és ötleteket meríthetsz ahhoz, hogy újból tökéletes formába hozd magad testileg és lelkileg is, de nem csak egy rövidke fogyókúra erejéig, és nem magányos harcosként.

Megrendelhető a polc.hu-ról


A babaszobás fogyókúra program legjobb receptjeit most összegyűjtve is megvásárolhatod W. Ungváry Renáta új szakácskönyvében, amely nem is kicsit más, mint a műfaj hasonló alkotásai. Először is: kisgyerekes anyáknak szól, akik nem csak maguknak főznek, hanem a családnak is, és kisbabájukat is egészséges ételekre szeretnék szoktatni. Ezért a könyvet akár a Kismama Babakonyhája című könyv folytatásának is tekintheted. A legtöbb receptnél megtalálod ugyanis a babaétel elkészítésére vonatkozó útmutatót is. Másodszor: nincs benne semmi bonyolult, időigényes és drága, csak csupa olyasmi, amit bárki egyszerűen beilleszthet a mindennapjaiba. Harmadszor: ezt a fogyókúrát a szoptatás alatt is nyugodtan elkezdheted!

Kezdjük az alapoknál!
Először biztosan nehéz lesz megszokni, hogy nem használsz cukrot, de hamarosan észreveszed majd, milyen finomak és összetettek a természetes ízek, és egyébként mennyire elnyomja ezeket az édesítés. Hasonló a helyzet az ízfokozókkal, a sok sót, színezéket és aromát tartalmazó, vagyis felesleges adalékanyagokban dúskáló élelmiszerekkel. Vigyázz ezekkel, és ha csak teheted, ne egyél ilyet! Túlságosan nagy a csábítás, hogy többet és többet egyél belőlük, és ez a hatás pontosan az adalékanyagoknak köszönhető. Hamar megmutatkozik a természetes élelmiszerek, alapanyagok áldásos hatása. Nemcsak a súlyod csökkenését tapasztalod, hanem az életerőd is visszatér, elmúlnak a makacs fejfájások, szebb lesz a bőröd, könnyebben gyógyulsz a betegségekből.

Törődj magaddal is!
Sokszor alakul úgy, hogy az evéssel vigasztaljuk magunkat, vagy ezt tekintjük a legjobb stressz elleni fegyvernek. Ebből a könyvből segítséget és ötleteket kapsz arra is, hogy lépj ki ebből az ördögi körből, hogyan találhatsz más örömforrásokat.
Milyen szuper érzés lesz, amikor már másnak is feltűnik, hogy fogytál! De a legnagyobb öröm mégiscsak az, amikor beleférsz a régi ruháidba. Hát még amikor mehetsz újakat próbálni! Addig is kényeztetheted magad új frizurával, fitneszbérlettel, szaunával, amiről természetesen a szoptatás alatt sem kell lemondanod.

Nyerd meg a családodat!
Nekem nagyon ízlenek a menüsorok receptjei alapján főzött ételek, de a párom és a gyerek nem mindig elégedett azzal, ami az asztalra kerül - írtátok sokan a babaszobás fogyókúra kapcsán. Valóban tény, hogy annak, akinek célja van, sokkal könnyebb változtatnia a megszokott étkezésen, mint annak, aki csak azzal szembesül, hogy eltűntek bizonyos fogások a családi asztalról. Idő kell ahhoz, hogy fogyási szándék nélkül is megszeressék az egészséges, zsírszegény, magas rosttartalmú és vitamindús ételeket. Biztatni szeretnélek, hogy a nem mindig elismerő visszajelzések ellenére folytasd bátran! Egyrészt nagyon kedvedet szegheti, ha a többi családtagnak külön főzöl, és időmilliomos sem vagy. Másrészt hosszú távon a többi családtagnak sem előnyösek az egészségtelen, hizlaló, tápanyagokban szegény ételek, még akkor sem, ha ők nem túlsúlyosak. Idővel meg lehet szeretni az új étkezési stílust, illetve bizonyos pontokon, például a fűszerezésnél akár változtathatsz is a könyv receptjein az ízléseteknek megfelelően.

A könyv Facebook-oldalán pedig kérdéseket is feltehetsz a szerzőnek, sőt újabb és újabb tippeket, recepteket találsz.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések