Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Meglepő fotók: valójában ilyenek a babák a pocakban

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 24.

Forrás: babaszoba.hu

Felejthetetlen élmény először megpillantani a kisbabánk arcát, különösen úgy, hogy addig csak elképzelni tudtuk, milyen is lesz a jövevény. Egy brazil fotós különleges képei azonban bepillantást engednek a pocakba!

Bár a legmodernebb technikának köszönhetően az ultrahangos felvételeken rendkívüli képeket láthatunk a születendő kisbabáról, mégis nehéz elképzelni, milyen valójában a magzat. Janaina Oliveira brazil fotós azonban olyan különleges képeket készíthetett két kisfiúról és egy kislányról, Noah-ról, Matiasról és Lauráról, amelyek segíthetnek egy kicsit "belelátni" a pocakba. A kisbabák ugyanis burokban születettek, vagyis a császármetszés során úgy emelték ki őket, hogy az őket védő magzatburok teljesen sértetlen maradt.
MIlyenek a kisbabák a pocakban?
A három kisbaba egy hónapon belül született a Praia da Costa kórházban, a brazíliai Vila Velhában, Oliveira pedig mindhárom szülést végigkísérhette a kamerájával.
A burokban születés rendkívül ritka, 80 000-ből 1 ilyen eset van, és az még ritkább, hogy egy újszülöttet teljesen beborítson a magzatburok (az valamivel gyakoribb, hogy csak a fejen, esetleg az arcon vagy a felsőtesten található meg a magzatburok egy része). A burokban születést a világ sok táján a szerencse jelének tartották, az így világra jött újszülötteknek különleges jövőt jósoltak. A feljegyzések szerint burokban született többek között Nagy Károly, Napóleon és Sigmund Freud is.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Így lehet könnyebb az anyaság első, kihívásokkal teli időszaka (X)

Kipihent és stresszmentes kisgyermekes anyuka. Hihetetlennek hangzik? Nem az!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések