Baba

Meglepő dolgok, amiket az első hetekben tapasztaltam a babámnál

Akárhány könyvet elolvashatunk a szülés előtt, egészen biztos, hogy még mindig maradnak bennünk kérdések, és lesz néhány meglepő dolog, amivel szembesülünk.
2020. Július 04.
Meglepő dolgok, amiket az első hetekben tapasztaltam a babámnál (Fotó: Getty Images)

Melissa Willets, a Babycenter szerzője összegyűjtött néhány olyan dolgot, amelyek az első kisbabás hetekben lepték meg.

Sajtillatú a keze. Olyan szorosan tartja a kis ökleit, hogy a nyomástól akár egy gyémánt is létrejöhetne benne. Valójában azonban kis szöszök és hajszálak halmozódnak fel a kezecskéiben, és ennek lesz egyfajta illata. Véleményem szerint olyan, mint a sajtnak.

Állandóan alszik. Napi 17 órát. Hogy lehet, hogy mégsem tudok semmit befejezni?

Nagyon hangosan tud sírni, pedig annyira kicsi. A 3,5 kg-os kisfiam olyan hangos, mint egy füstérzékelő.

Naponta 12 alkalommal is kakil. A gyerekorvos szerint ez normális. Ami nem normális, hogy milyen őrületes mennyiségű pelenkát és nedves törlőkendőt használunk.

Nem is olyan büdös a kakija. De nem tudok minden alkalommal illattesztet végezni – van, hogy hallom a hangját, ahogy megtölti a pelust, de olyan is, hogy úgy elkések, hogy a pólómon landol az egész.

Lehámlott a bőre. Amint az újszülöttem levegőnek lett kitéve, a bőre pelyhesedni, majd hámlani kezdett.

Nem veszi fel a szemkontaktust. Csak felnéz a mennyezeti lámpákra, amik valószínűleg érdekesebbek nálam.

Nagyon hangosan böfög. De komolyan, ezt meg hogy csinálja? Az orvostudomány valódi csodája az apró babám böfögésének elképesztő hangja.

Hihetetlenül finom az illata. Már azelőtt, hogy fürdettük volna, vagy testápolót használtunk volna, varázslatos volt az illata. Ha tudnám, örökre bepalackoznám azt az illatot!

A nap nagy része azzal telik, hogy etetem. 24 órán belül nagyjából 12 alkalommal szoptatom meg, és mindegyik legalább fél órán át tart. Naponta legalább 6 órát etetem.

Bármit képes átaludni. Még a pelenkacserét is. Esküszöm, ha egy szirénázó autó haladna át a szobán, az sem zavarná.

Furcsa arcokat vág alvás közben. A teljes érzelmi spektrumot lefedő arcokat képes vágni, az édes kis mosolyoktól kezdve, egészen démoni kifejezésekig. Oscar-díjat érdemlő tehetség.

Izmos lett a karom a hordozástól. Egészen kidolgozott lett a bicepszem, már egy heti karban hordozástól is.

Hihetetlenül képes vagyok szeretni őt. Bármit megtennék ezért a kis emberért, akit jobban szeretek a saját életemnél is. Ez a legcsodálatosabb meglepetés az összes közül.

Forrás: babycenter.com