Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mégis lesz rota oltóanyag

Szerző: Babaszoba.hu

2018. február 14.

Forrás: OGYÉI

Miután a Magyar Nemzet megírta, hogy országos hiánycikk a rotavírus elleni oltóanyag, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatnak, hogy beszerezhető a védőoltás.

Mégis lesz rota oltóanyag
Kétféle oltóanyag van rotavírus ellen a RotaTeq és a Rotarix, utóbbi eddig is gond nélkül beszerezhető volt. A problémát a másik a RotaTeq oltóanyag hiánya okozta: a védettséghez három oltás szükséges, ha nincs meg, akkor nem lesz védett a gyerek. A Magyar Nemzet értesülései szerint ebből a vakcinából hiány van, tehát azok, akik elkezdték beadatni a három részletből álló oltássorozatot és nem tudják azt befejezni, mert nincs elegendő oltóanyag, gondban lehetnek.
Az OGYÉI közleménye szerint beszerezhető a rotavírus-fertőzés megelőzésére a védőoltás: az intézet januárban másfél hónapra elegendő mennyiség behozatalára kontingens engedélyt adott ki a második legnagyobb gyógyszer-nagykereskedő cégnek. Ennek a tételnek a felét már behozták és értékesítették, február végén érkezik egy jelentősebb adag, több hétre elegendő vakcina. A kiegyensúlyozott és biztonságos gyógyszerellátás érdekében az OGYÉI és a gyógyszer-nagykereskedők folyamatosan tárgyalnak - írják közleményükben.
Kapcsolódó cikkeink rotavírus témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák