Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mégis lesz rota oltóanyag

Szerző: Babaszoba.hu

2018. február 14.

Forrás: OGYÉI

Miután a Magyar Nemzet megírta, hogy országos hiánycikk a rotavírus elleni oltóanyag, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatnak, hogy beszerezhető a védőoltás.

Mégis lesz rota oltóanyag
Kétféle oltóanyag van rotavírus ellen a RotaTeq és a Rotarix, utóbbi eddig is gond nélkül beszerezhető volt. A problémát a másik a RotaTeq oltóanyag hiánya okozta: a védettséghez három oltás szükséges, ha nincs meg, akkor nem lesz védett a gyerek. A Magyar Nemzet értesülései szerint ebből a vakcinából hiány van, tehát azok, akik elkezdték beadatni a három részletből álló oltássorozatot és nem tudják azt befejezni, mert nincs elegendő oltóanyag, gondban lehetnek.
Az OGYÉI közleménye szerint beszerezhető a rotavírus-fertőzés megelőzésére a védőoltás: az intézet januárban másfél hónapra elegendő mennyiség behozatalára kontingens engedélyt adott ki a második legnagyobb gyógyszer-nagykereskedő cégnek. Ennek a tételnek a felét már behozták és értékesítették, február végén érkezik egy jelentősebb adag, több hétre elegendő vakcina. A kiegyensúlyozott és biztonságos gyógyszerellátás érdekében az OGYÉI és a gyógyszer-nagykereskedők folyamatosan tárgyalnak - írják közleményükben.
Kapcsolódó cikkeink rotavírus témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések