Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Még nem lesz jövőre ingyen bárányhimlő elleni oltás?

Szerző: Babaszoba.hu

2018. november 5.

Forrás: PharmaOnline

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának július 31-ig ki kellett volna írnia a bárányhimlő elleni védőoltás közbeszerzési eljárását, de a mai napig nem tette meg. Szakértők szerint kizárt, hogy jövőre ingyenes lesz az oltás.

Jövő év januárjától a nemzeti oltóprogram része a bárányhimlő elleni védőoltás, de iparági szereplők szerint szinte kizárt, hogy valóban így is lesz, mert még mindig nem írták ki a vakcinatendert - erről ír a pharmaonline.hu a Világgazdaság nyomán. A lap megkereste az Emmit is, de nem válaszoltak a kérdésekre.
Még nem lesz jövőre ingyen bárányhimlő elleni oltás?
A VG-nek az iparági szereplők elmondták, hogy az évből hátralévő két hónap kevés lesz arra, hogy tenderre az oltóanyaggyártók ajánlatot tegyenek, így szinte biztos, hogy január elsejétől nem áll majd készen a megfelelő mennyiségű ingyenes oltóanyag.
Két gyógyszergyártó cégnek, az MSD Pharma Hungary Kft.-nek (MSD) és GlaxoSmithKline Kft.-nek (GSK) van bárányhimlő elleni oltóanyaga Magyarországon.
Jelenleg valamivel több, mint tízezer forint a bárányhimlő elleni vakcina ára, a védettséghez kétszeri oltás szükséges. A bárányhimlő elleni vakcina iránti kereslet az utóbbi években csaknem megduplázódott.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések