Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Masszázs szoptatás alatt? Igen!

Szerző: Babaszoba.hu

2012. szeptember 20. | Frissítve: 2017. augusztus 31.

Forrás: HáziPatika.com

Ugye jó lenne egy finom masszázs a szoptatástól bemerevedett nyaknak, hátnak? Ha jó szakembert csinálja, ennek sincs akadálya.

Masszázs szoptatás alatt? Igen!

A várandóssághoz hasonlóan ebben a különleges időszakban is csak speciális masszázst kaphatnak az anyák. A masszázs, amellyel Halász Katalin dolgozik tökéletesen alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, az új élethelyzet okozta feszültség oldására, és a szoptatás fizikai terhelése kapcsán esetlegesen megjelenő hátfájdalmakat is képes vele kezelni, továbbá a szülés utáni fizikai visszaállást is felgyorsítja.
Amikor megszületik a baba, lezárul a várandósság korszaka. A szoptatással a baba-mama kapcsolatában új fejezet kezdődik, a kismamára ekkor más jellegű fizikai teher nehezedik. A szoptatási időszak kezdetekor a mama még nem teljesen heverte ki a szülés megpróbáltatásait, így fizikailag is fáradt lehet még. A mell súlya is nő, elkezdődik a tejtermelés, és ezzel sokaknak a csuklyás izom és lapocka környéke fájdalmassá válik. Az ideális szoptatási pozíció megtalálása sem mindig sikerül elsőre. A szoptatási időszakban végzett speciális masszázs mindezen problémákra ad gyógyírt.
"A masszázs a fizikai tünetek kezelése mellett pszichikai támaszt is nyújthat ebben az élményekben gazdag, de megterhelő időszakban. A baba és mama közt ebben az időszakban szoros fizikai és pszichikai kötelék alakul ki, ezért a masszázsra érkezhet a kismama egyedül is, de viheti magával babáját is" - mondta Halász Katalin, gyógymasszőr.
A kezelés során a karok, lábak is masszírozásra kerülnek, azaz a terhesség során alkalmazott speciális várandósmasszázs elemei térnek vissza. Ennek oka, hogy a test hasonlóan érzékenyen reagálhat, mint a terhesség során. Az erek túlterheltek, a vízháztartásban sincsen még teljes egyensúly. Abban is azonos a szülés előtti és a szoptatás idején alkalmazott masszázs, hogy mindkét esetben különös figyelmet kell fordítani a masszázs közbeni pozícióra. Míg a várandósság idején a pocak növekedése igényel speciális testhelyzetet, a szoptatás során a mell megnagyobbodása által van szükség a kényelmes pozíció megválasztására.
A speciális masszázsnak köszönhetően nincsen fizikai korlátja, hogy a szülés után mennyi idővel kezdheti vagy folytathatja a masszázst a mama. A kezelés gyakorisága az anyán múlik - akár hétről-hétre folyamatként végigkísérheti a szoptatási időszakot ez a masszázs.
Cikkünk szakértője, Halász Katalin: Kismamakísérő, gyógymasszőr, doula. Katalin immár 20 éve foglalkozik nőkkel egyéni, vagy csoportos szinten. A várandósságtól a baba életének első szakaszáig nyújt univerzális támogatást várandósmasszázs (kismama masszázs, kismama masszázs szoptatási időszakban, cellulitis masszázs, nyirok masszázs, orvosi gyógymasszázs.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések