Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Masszázs szoptatás alatt? Igen!

Szerző: Babaszoba.hu

2012. szeptember 20. | Frissítve: 2017. augusztus 31.

Forrás: HáziPatika.com

Ugye jó lenne egy finom masszázs a szoptatástól bemerevedett nyaknak, hátnak? Ha jó szakembert csinálja, ennek sincs akadálya.

Masszázs szoptatás alatt? Igen!

A várandóssághoz hasonlóan ebben a különleges időszakban is csak speciális masszázst kaphatnak az anyák. A masszázs, amellyel Halász Katalin dolgozik tökéletesen alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, az új élethelyzet okozta feszültség oldására, és a szoptatás fizikai terhelése kapcsán esetlegesen megjelenő hátfájdalmakat is képes vele kezelni, továbbá a szülés utáni fizikai visszaállást is felgyorsítja.
Amikor megszületik a baba, lezárul a várandósság korszaka. A szoptatással a baba-mama kapcsolatában új fejezet kezdődik, a kismamára ekkor más jellegű fizikai teher nehezedik. A szoptatási időszak kezdetekor a mama még nem teljesen heverte ki a szülés megpróbáltatásait, így fizikailag is fáradt lehet még. A mell súlya is nő, elkezdődik a tejtermelés, és ezzel sokaknak a csuklyás izom és lapocka környéke fájdalmassá válik. Az ideális szoptatási pozíció megtalálása sem mindig sikerül elsőre. A szoptatási időszakban végzett speciális masszázs mindezen problémákra ad gyógyírt.
"A masszázs a fizikai tünetek kezelése mellett pszichikai támaszt is nyújthat ebben az élményekben gazdag, de megterhelő időszakban. A baba és mama közt ebben az időszakban szoros fizikai és pszichikai kötelék alakul ki, ezért a masszázsra érkezhet a kismama egyedül is, de viheti magával babáját is" - mondta Halász Katalin, gyógymasszőr.
A kezelés során a karok, lábak is masszírozásra kerülnek, azaz a terhesség során alkalmazott speciális várandósmasszázs elemei térnek vissza. Ennek oka, hogy a test hasonlóan érzékenyen reagálhat, mint a terhesség során. Az erek túlterheltek, a vízháztartásban sincsen még teljes egyensúly. Abban is azonos a szülés előtti és a szoptatás idején alkalmazott masszázs, hogy mindkét esetben különös figyelmet kell fordítani a masszázs közbeni pozícióra. Míg a várandósság idején a pocak növekedése igényel speciális testhelyzetet, a szoptatás során a mell megnagyobbodása által van szükség a kényelmes pozíció megválasztására.
A speciális masszázsnak köszönhetően nincsen fizikai korlátja, hogy a szülés után mennyi idővel kezdheti vagy folytathatja a masszázst a mama. A kezelés gyakorisága az anyán múlik - akár hétről-hétre folyamatként végigkísérheti a szoptatási időszakot ez a masszázs.
Cikkünk szakértője, Halász Katalin: Kismamakísérő, gyógymasszőr, doula. Katalin immár 20 éve foglalkozik nőkkel egyéni, vagy csoportos szinten. A várandósságtól a baba életének első szakaszáig nyújt univerzális támogatást várandósmasszázs (kismama masszázs, kismama masszázs szoptatási időszakban, cellulitis masszázs, nyirok masszázs, orvosi gyógymasszázs.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések