Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már otthon van az arc nélkül született baba

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 18.

Forrás: 24.hu

Hazaengedték a kórházból az arc nélkül született kisbabát.

Október elején a kis Rodrigo világra jöttekor tudták meg szülei, hogy a kisbabának hiányzik a koponyája egy része, az orra és a szeme is. A szülők feljelentették a nőgyógyászt, a portugál orvosi kamara a közvélemény nyomására október végén fel is függesztette az orvost az állásából.
Már otthon van az arc nélkül született baba (fotó: iStock)
A nőgyógyász Artur Carvalhót fél évre tiltotta el hivatása gyakorlásától az orvosi kamara fegyelmi bizottsága. A nőgyógyász egy setúbali magánklinikán gondozta a várandós mamát, akinél a három előírt ultrahangvizsgálat alkalmával sem talált problémát. Amikor a szülők kifejezett kívánságára a terhesség hatodik hónapjában elvégzett vizsgálat alkalmával lehetséges anomáliát fedezett fel, elbagatellizálta az ügyet, azt mondva a szülőknek, olykor előfordul, hogy az arc bizonyos részei nem láthatók a felvételen -  írja a 24.hu.
A nőgyógyászt már máskor is panasz érte: 2013 óta hat alkalommal tettek ellene panaszt.
A babát 40 nap után engedték ki a kórházból, az orvosok nagyon kis esélyt jósoltak neki a túlélésre, hiszen létfontosságú érzékszervei hiányoznak: nincs hallása, és agyának egyes részei is hibásan működnek. A szakemberek úgy gondolták, mindössze pár órát élhet meg a gyermek. A légzéssel még nehézségei vannak a babának, de úgy tűnik, hogy az állapota javul. A szülők bizakodóak azzal kapcsolatban, hogy a kisfiú idővel megerősödhet.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések