Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már napi 30 perc kocogás is 9 évvel hosszabbítja meg életünket

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 15.

Forrás: Medipress

Azok a nők, akik heti ötször 30 percen át kocognak, akár 9 évvel is tovább élhetnek - derül ki egy friss kutatásból.

Már napi 30 perc kocogás is 9 évvel hosszabbítja meg életünket

Az intenzív fizikai aktivitás - mint amilyen például a kocogás is - lelassítja sejtek öregedési folyamatát. A Brigham Young University munkatársai felfedezték, hogy 7 és 9 év között volt a különbség sejtszinten azok között, akik rendszeresen intenzív testmozgást végeztek, szemben azokkal, akik csak visszafogottan sportoltak.
A nőknél ez a fajta intenzív mozgásigény napi 30 percet jelent heti ötször, míg a férfiaknál 40 percről van szó. Kiderült, hogy ez a fajta intenzív sport akár a ráncok és az ősz hajszálak megjelenését is késlelteti.
"Ha negyvenévesek vagyunk, az nem jelenti azt, hogy biológiailag - vagyis sejtszinten - is 40 évesek vagyunk. Köztudomású, hogy van, aki sokkal fiatalabbnak néz a ki a koránál. Minél több aktív, intenzív testmozgást végzünk, annál lassabban öregedünk testünk" - fogalmazza meg a lényeget a kutatást vezető Larry Tucker.
A szakember hozzáteszi, hogy ezzel együtt természetesen egy sor egyéb genetikai tényező is meghatározza a várható élettartamot: előfordulhat, hogy valaki az intenzív testmozgás ellenére sem él sokáig.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések