Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már igényelhetik a kétgyerekesek a 10 milliós CSOK-ot

Szerző: Babaszoba.hu

2018. december 5.

Forrás: Index.hu

Már a kétgyerekes családok is igényelhetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt - ezt Novák Katalin államtitkár jelentett be.

Már igényelhetik a kétgyerekesek a 10 milliós CSOK-ot
Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára bejelentette, hogy ismét bővül a családi otthonteremtési támogatások köre: már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt, amely garantáltan 3 százalék alatti kamatozású - írja az Index.
"Ez annyit jelent, ha tízmillió forintos hitelt felvesz a kétgyermekes család 25 évre, akkor a törlesztőrészlet havi szinten 50 ezer forint alatt marad" - mondta Novák.
Az államtitkár azt is elmondta, hogy a nagycsaládosok hitele is bővül: a háromgyerekes családok esetében 10 millió forintról 15 millió forintra emelkedik a felvehető kölcsön értéke. A 15 millió forint havi törlesztőrészlete 25 évre 72 ezer forint lesz.
Az államtitkár elmondta, hogy a három éve futó családtámogatási programot már 92 ezer család vette igénybe, az eddig kifizetett vissza nem térítendő támogatás összesen 265 milliárd forint volt, de a kedvezményes kölcsönnel és az áfa-visszatérítéssel együtt összesen 550 milliárd forinttal segítették az otthonteremtést.
A CSOK-rendszer bővítésére azután került sor, hogy a kormány hihetetlen gyorsasággal megszüntette a lakástakarékpénztárakat..
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések