Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már az oltásellenesek is kérik a vakcinát

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 11.

Forrás: 444.hu

Miután akkor a baj, hogy egészségügyi válsághelyzetet rendeltek el a kanyarójárvány miatt, ötszörösére nőtt az oltóanyagra leadott rendelések száma Washington állam egyik megyéjében.

Már az oltásellenesek is kérik a vakcinát
A Washington állambeli Clark megyében rendelték el az egészségügyi válsághelyzetet a kanyarójárvány miatt. Az oltásellenesek aránya igen magad volt a megyében, az előző tanévben az óvodások csupán 76,5 százaléka volt beoltva a betegség ellen, ami hozzájárulhatott a betegség terjedéséhez - írja a 444.hu.
Az oltóanyagra januárban leadott rendelések száma elérte a 3150-et, ami éppen ötszöröse az előző évihez képest.
A WHO közben azt közölte, hogy Európában megháromszorozódott a kanyarós esetek száma 2018-ban az azt megelőző évhez képest. A kanyarós esetek száma tavaly több mint 82 ezer volt, ami az elmúlt 10 év legmagasabb száma. Tavaly 72 ember halt meg kanyaróban Európában és az esetek 61 százalékában kórházi ellátást volt szükséges.
Ukrajnában volt a legtöbb kanyarós eset, ezt követte Szerbia és Izrael. A WHO adatai szerint tavaly 14 kanyarós megbetegedés volt Magyarországon.
Az Egészségügyi Világszervezet azt is hangsúlyozta, hogy még soha nem oltottak be annyi gyereket kanyaró ellen, mint tavaly.
Kapcsolódó cikkeink kanyarójárvány témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Így lehet könnyebb az anyaság első, kihívásokkal teli időszaka (X)

Kipihent és stresszmentes kisgyermekes anyuka. Hihetetlennek hangzik? Nem az!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések