Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már a babával is rádiózhatsz!

Címkék:

zenerádió

Szerző: Vandenameele Réka

2012. február 10.

Forrás: babaszoba.hu

A zene már a magzat életében is fontos szerepet tölt be. A hangok mellett a dallamok is beszűrődnek a méhen belüli világba, húszhetes kortól pedig a magzat már hallja is ezeket a zajokat, s nem véletlenszerűen válaszol az ingerekre.

A zene, a mondókák, a ritmus meghatározó a csecsemők fejlődésének szempontjából is, veleszületett adottságuk, hogy mozgással reagálnak a zenére. Az egyszerűbb dallamokkal, mondókákkal a beszéd ritmusát tanítjuk a kicsinek. A ritmusérzék fejlődése a gyermekek mozgását is jótékonyan befolyásolja, később a szöveghez is egyre tudatosabban viszonyulnak, így segít az olvasás és írás elsajátításában is.

Szilfai ÁgnesA gyerekkel együtt énekelni és táncolni közös élmény, közös öröm. De mit tegyünk, ha már kifogytunk az ötletekből, a gyerek kívülről ismeri az általunk tanított dalokat, mondókákat, újabb és újabb énekeket szeretne meghallgatni, megtanulni? A Picur rádió pont nektek szól, ahol a nap 24 órájában magyar és angol nyelvű zenék, mesék, dalok, mondókák hallhatók.

A Picur rádió célja, hogy a gyerekeket széles zenei kínálattal ismertesse meg, Mozart és Haydn klasszikusaitól kezdve a népzenéken át a hazánkban legnépszerűbb előadókig, mint Halász Judit, az Alma együttes, a 100 Folk Celsius vagy a Kaláka zenekar. A rádió repertoárjában szerepelnek még kevésbé ismert, de minőségi gyerekzenét játszó zenekarok is, illetve a jelenleg 2000 dalból álló hanganyagukat is folyamatosan bővítik, a hallgatók kívánságaihoz igazodva.

Piciknek szórakozás, a szülőknek nagy segítség. Képzeld csak el, míg intézed az elektronikus bankszámlád, addig a gyerek a zenét élvezi.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Önkéntes termékvisszahívás: Philips Avent digitális, videós babaőrző (SCD620) (X)

A felhasználók biztonsága érdekében a Philips önként visszahívja és kicseréli a 2016. január és 2018. május között gyártott SCD620 sorozatú digitális, videós babaőrzőket.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések