Baba

Majdnem a buszmegállóban szült meg egy kismama

A háziorvosa vitte be a rendelő várótermébe azt a kismamát, aki vajúdni kezdett harmadik gyermekével a buszmegállóban Faddon. A baba már nem várta meg a mentők kiérkezését.
2017. Augusztus 22.

Dr. Mosonyi Erzsébet háziorvos a húszéves kismamát a váróteremben fektette le egy ágyra, és két másik nő asszisztálásával még a mentő megérkezése előtt világra segítették a babát – adta hírül a Paksi Hírnök. A kislány körülbelül 2,5 kilogrammal, makkegészségesen látta meg a napvilágot.

A háziorvos 40 éves praxisa során ezen az eseten felül mindössze egyszer vezényelt le egy otthonszülést. Nem számít túl gyakorinak a kórház falain kívül történő szülés.

Extrém szülési helyszínek

Van, aki hússzú órákig vajúdik, de olyan is akad, akinél derült égből villámcsapásként érkeznek a fájások, gyorsan végbemegy a tágulás, és hamar eljön a kitolási szakasz. Kórházba érkezésről szó sem lehet. Így előfordul, hogy nem úgy és ott érkezik a baba, ahogy azt az édesanya eltervezi.

A hazai hírekben az elmúlt évtizedekben szerepelt már többek között liftben, autópályán, udvaron, utcán, benzinkúton szülés. Külföldi híradásokban pedig repülőgép, könyvtár, sőt, sztriptíz bár parkolója is szerepel az extrém szülési helyszínek listáján.