Baba

Légy álomférj – Hagyd aludni a feleséged!

Az amerikai Avid Climbe brutálisan őszinte fotót osztott meg magáról és a családjáról. Az újszülött gyermeke a mellkasán alszik, a felesége az oldalán, a szöveggel pedig empátiára és segítőkész hozzáállásra biztatja férfitársait.
2018. Január 08.
Forrás: Imgur

“Miután tavaly végre sikeresen leküzdöttük a hererákot, megszületett a kisfiunk. Jó tanács: egy igazi férfi felügyel a gyermekére, amíg anya, annyit alszik, amennyire csak szüksége van. Óriási megpróbáltatáson ment keresztül! Gyerünk srácok, szedjétek össze magatokat, és legyetek álomférjek!”

Valószínűleg minden anya felsóhajt, ahogy rápillant a férfi mellett mélyen alvó feleségre – tökéletesen látszik ugyanis rajta az az elképesztő kimerültség, amit a 24 órás szolgálat eredményez egy újszülött kisbabával.

Az Imgur.com-on közzétett fotót összesen 492 ezren tekintették meg, 10 948-an lájkolták és 932-en kommentelték. A legtöbben azon vitatkoztak, hogy vajon a feleség meg fogja-e gyilkolni a férjét vagy sem, amiért kiposztolta róla ezt a fotót az engedélye nélkül. Míg egyesek arról áradoztak, hogy valóban milyen rendes tőle, hogy igazi férfiként, hagyja a feleségét pihenni, addig mások azért kritizálták, hogy nem kellene úgy elszállnia magától, hiszen más normális apukák is így tesznek, csak épp nem posztolják ki magukat sehova.

Tény, hogy ez a viselkedés kellene, hogy valóban a normális legyen minden apuka számára – de sajnos mégsem így van. Ugyanúgy, ahogy nem kellene “bébiszittelésnek” hívni azt sem, amikor az apa vigyáz a gyerekére. Sajnos még mindig sokkal több anyuka marad otthon Gyed-en/Gyes-en a gyermekével, mint apuka és sokan (nők és férfiak egyaránt) vallják, hogy mindez egyértelműen és kizárólagosan a “nők dolga”.

Habár lehet, hogy ennek az apukának nem kellett volna megosztania magukról ezt a fotót a bölcs szavaival egyetemben, mégis azt gondoljuk, szükség van az emlékeztetésre. Minél többször.

Kapcsolódó cikkek apa témában: