Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Lazulj zenére! Egyszerű tornagyakorlatok mindenkinek

Szerző: Latin Anikó

2003. június 28. | Frissítve: 2016. november 8.

Forrás: Baba Magazin

A lazító tornagyakorlatokat, ha teheted, ne túl gyors diszkó muzsikára végezd. A gyakorlatok számát fokozatosan emeld a kellemes kifáradásig.

Próbáld ki az egyszerű gyakorlatokat


A lényeg, hogy minden mozgást a zene ritmusára, lendületesen és folyamatosan végezz. Pár perc pihenőt tarts a torna közben, ha még nem vagy edzésben!

Állj terpeszállásban előrenéző lábfejekkel. Karjod lógasd lazán a tested mellett. Jobb, majd a bal vállad húzd magasra. Fejed maradjon közben mozdulatlan. Végezd a gyakorlatot folyamatosan 5-ször, 6-szor.

Emeld karod oldalsó középtartásba. Kézfejed mozgasd fel-le úgy, hogy tenyered kifelé nézzen.

Állj zártállásban és hajolj előre. Karod nyújtsd a föld felé, közben csípődet feszítsd hátra. Innen:

Emelkedj lábujjhegyre és tedd kezed a csípődre. Hasad húzd be és könyököd feszítsd kissé hátra. Alaphelyzetből ismételj néhányszor.

Jobb térded emeld magasra, karod pedig tartsd oldalsó középtartásban. Innen:

Lendítsd a felemelt lábad oldalra nyújtva, és csak lábujjaddal érintsd a talajt - közben karod emeld magasra. Végezd a gyakorlatot lendületesen, néhányszor a másik oldalon is.

Állj széles terpeszben. Törzsdöntéskor jobb kezeddel a bal bokádat érintsd, bal karod lendítsd közben magasra. Végezd ugyanezt fordítva is néhányszor.

Terpeszállásban bal karod felső, jobb karod hátul alsó tartásban legyen. Döntsd törzsed a hátul lévő karod felé, majd karcserével dőlj át a másik oldalra. Könnyed mozdulattal ismételj néhányszor.

Terpeszállásban emeld karod mellső középtartásba. Hasad húzd be! Innen:

Előrehajolva karod a lábad közt nyújtsd hátra, amennyire csak tudod. Kis térdhajlításból emelkedj ismét fel, és alaphelyzetből folytasd a gyakorlatot néhányszor.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Így lehet könnyebb az anyaság első, kihívásokkal teli időszaka (X)

Kipihent és stresszmentes kisgyermekes anyuka. Hihetetlennek hangzik? Nem az!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések