Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Láz és homeopátia

Szerző: Kiss Virág

2016. december 19.

Forrás: babaszoba.hu

A láz a szervezet természetes reakciója - leggyakrabban vírusos vagy bakteriális fertőzés következtében jelentkezik. Homeopátiás szerekkel is segítheted a gyógyulást.

Láz és homeopátia

2011 óta él a magyar Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium új irányelve a lázcsillapítással kapcsolatban, melyből kiderül, akkor lehet, illetve ajánlott lázat csillapítani, ha a gyermek rosszul van, közérzete nem jó, és ez független attól, milyen magas is a hője. A láz ugyanis segít legyőzni a betegséget okozó kórokozót, de ha a kicsit látványosan nem viseli meg, felesleges veséjét, szervezetét gyógyszerrel terhelni.
A láz orvoslását minden esetben a lázat kiváltó probléma megszüntetése vagy kezelése jelenti, míg nincs diagnózis, vagy a kicsi egészségét veszélyezteti az emelkedett hő, elengedhetetlen a gyógyszeres lázcsillapítás. A babák esetében különösen fontos mindeközben a gyakori lázmérés, a szoros megfigyelés. A magas láz melletti hányás, merev tarkó, furcsa viselkedés vagy sírás esetén azonnal kórházba kell vinni a picit!

Szelíd gyógymód láz esetén?

Ha magas lázról van szó, akkor a hagyományos, nyugati orvoslás kínálta szereket érdemes alkalmazni. Homeopátiás szerektől nem szabad várni a magas láz csökkenését. Azonban ilyenkor is érdemes homeopátiás szereket is bevetni a klasszikus medicina fegyvertára mellett, hisz az immunrendszer támogatásával lerövidíthető a gyógyulási idő.
Ha nincs magas, rossz közérzetet, panaszokat okozó láz, akkor a komolyabb lázcsillapító gyógyszert el is hagyhatjuk.
A homeopátia mellékhatásoktól mentes "beavatkozás", amely a szervezet öngyógyító folyamatait támogatja. Nézzük végig, milyen homeopátiás szerek léteznek, melyekből akár óránként 5 golyócskát is adhatsz a lázas betegnek!
Aconitum napellus
Alapanyaga: sisakvirág
Mikor alkalmazd? Akkor vesd be, ha a hirtelen felszökő, magas láz meghűlés után jelentkezik, emellett kipirulást is tapasztalsz, verejtékezés nélkül. A szív nagyon hevesen ver, az arc kipirult, száraz, forró. A baba nyugtalan, nagyon szomjas.
Atropa belladonna (Belladonna)
Alapanyaga: maszlagos nadragulya
Mikor alkalmazd? Az Aconitumot követő következő szer, ha verejtékezés jelenik meg. Erre a szerre van szükség, ha a baba arca kipirult, végtagjai hűvösek esetleg. A pupilla nagyon tág és fényes. Erős ingerlékenység kíséri, a fény és a zaj is zavaró a kicsinek.
Gelsemium
Alapanyaga: sárga jázmin
Mikor alkalmazd? Influenza vagy influenzaszerű megbetegedések lázcsillapítója. Magas láz mellett kipirult arc és verejtékezés áll fenn, a baba erőtlen, nem szomjas, kedvetlen, szeme inkább csukva van.
Apis mellifica
Alapanyag: házi méh
Mikor alkalmazd? Amikor a baba arca rózsaszín, a láza magas, és jól reagál hideg borogatásra, hűtőfürdőre.
A fenti szereket otthon 15 CH potenciában használd.
Ferrum phosphoricum
Alapanyaga: vas-foszfát
A kezdődő betegségek legjobb szere. Akkor kell alkalmazni, amikor nincs markáns tünet, a láz alacsony, kicsit fáj a füle, kicsit gyenge a baba.
Javasolt hígítás 9 CH napi 3-4 alkalommal.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák