Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Lajosnak hívják a legifjabb brit herceget

Szerző: Sz. K.

2018. április 27.

Forrás: babaszoba.hu

Lajos Artúr Károly - így nevezte el hétfőn született gyermekét Vilmos brit herceg és felesége, Katalin hercegnő.

Vilmos és Katalin, Cambridge hercege és hercegnője ma jelentette be hivatalosan a Twitteren, hogy újszülött gyermeküknek a Lajos Artúr Károly (Louis Arthur Charles) nevet választották
Az ifjú herceg az ötödik az öröklési sorban: nagyapját, Károly herceget, apját, és két testvérét, György herceget és Sarolta hercegnőt követi. 
A fogadóirodákban hosszú ideje lehetett tippelni, milyen nevet kap majd a kis herceg, a legnépszerűbbek között volt az Albert, a Fülöp és az Artúr is. Volt olyan bukméker, aki annyira biztos volt, hogy Artúr lesz a gyermek, hogy még a név kihirdetése előtt kész volt fizetni azoknak, akik erre fogadtak.
Vilmos és Katalin az újszülött Lajossal
A névválasztásban - akárcsak két idősebb testvérénél - Lajos herceg szülei ragaszkodtak a hagyományokhoz, és olyan neveket választottak, amelyek a királyi családhoz köthetőek. A Lajos Vilmos herceg negyedik neve (a teljes neve Vilmos Artúr Fülöp Lajos), és Lord Louis Mountbatten után kapta, aki apjának, Károly hercegnek a mentora, nagyapjának, Fülöp edinburgh-i hercegnek a nagybátyja volt. Az Artúr Vilmos és Károly nevében egyaránt szerepel, és szakértők szerint a legendás Arthur királyra utal. 
Vilmos szerdán vett részt az első hivatalos programján a kisbaba születését követően, és úgy nyilatkozott, hogy Katalin és a baba is "nagyon jól vannak".
Fotó: Royal.uk
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák