Baba

Lajosnak hívják a legifjabb brit herceget

Lajos Artúr Károly - így nevezte el hétfőn született gyermekét Vilmos brit herceg és felesége, Katalin hercegnő.
2018. Április 27.
Vilmos és Katalin az újszülött Lajossal

Vilmos és Katalin, Cambridge hercege és hercegnője ma jelentette be hivatalosan a Twitteren, hogy újszülött gyermeküknek a Lajos Artúr Károly (Louis Arthur Charles) nevet választották

Az ifjú herceg az ötödik az öröklési sorban: nagyapját, Károly herceget, apját, és két testvérét, György herceget és Sarolta hercegnőt követi. 

A fogadóirodákban hosszú ideje lehetett tippelni, milyen nevet kap majd a kis herceg, a legnépszerűbbek között volt az Albert, a Fülöp és az Artúr is. Volt olyan bukméker, aki annyira biztos volt, hogy Artúr lesz a gyermek, hogy még a név kihirdetése előtt kész volt fizetni azoknak, akik erre fogadtak.

A névválasztásban – akárcsak két idősebb testvérénél – Lajos herceg szülei ragaszkodtak a hagyományokhoz, és olyan neveket választottak, amelyek a királyi családhoz köthetőek. A Lajos Vilmos herceg negyedik neve (a teljes neve Vilmos Artúr Fülöp Lajos), és Lord Louis Mountbatten után kapta, aki apjának, Károly hercegnek a mentora, nagyapjának, Fülöp edinburgh-i hercegnek a nagybátyja volt. Az Artúr Vilmos és Károly nevében egyaránt szerepel, és szakértők szerint a legendás Arthur királyra utal. 

Vilmos szerdán vett részt az első hivatalos programján a kisbaba születését követően, és úgy nyilatkozott, hogy Katalin és a baba is “nagyon jól vannak”.

Fotó: Royal.uk

Ez is érdekelhet: