Baba

Lactoflow: tejelválasztás támogatása természetes összetevőkkel

Minden kezdő anyuka félelme az anyatej megfelelő mennyiségéről szól. Mi lesz ha nem lesz elég tejem? - hangzik általában a kérdés.
2017. Június 07.

A várandósság alatt még a szülés körül járnak az anyukák gondolatai, majd a kisbaba világra jövetele után már a baba táplálására összpontosítanak. A szülést követően szinte mindenkinél eljön az a pillanat, ami minden kezdő anyuka rémálma. Egyik napról a másikra csökken az anyatej mennyisége, a baba a szoptatást követően csak sír és nyűgös. Ha a baba nyugtalan, akkor az anyuka is folyamatosan aggodalmaskodik, amellyel csak fokozódhat ez a probléma.

Az anyatej táplál, véd, szeretet ad

A legfontosabb ilyenkor a nyugalom megőrzése, mivel a folyamatos stressz gátolhatja a tejleadó reflex beindulását, így hiábavaló a folyamatos tejtermelődés, ha a baba nem tud hozzájutni. Pedig az anyatejes táplálás nagyszerű kezdet a gyermek egészséges testi, lelki és szellemi fejlődéséhez. Az anyatejjel értékes tápanyagokat, ásványi anyagokat adhat gyermekének. A sikeres szoptatás érdekében szükség lehet olyan tejelválasztást támogató készítmény kiegészítő alkalmazására, amely kizárólag növényi összetevőket tartalmaz.

A természet ajándékai szoptató anyák számára

Ha csökken az anyatej mennyisége, érdemes olyan természetes összetevőket tartalmazó készítményt választani, amely árpamaláta-kivonatot, citromfű-kivonatot és szurokfű-kivonatot tartalmaz. Az árpamaláta-kivonat biztosítja a fontos tápanyagokat, a citromfű-kivonat segíti a nyugalom megőrzését, valamint a szurokfű-kivonat támogatja a mirigyállomány működését. Az anyatejes táplálás során fontos a megfelelő folyadékpótlás hiszen a bevitt folyadék mennyiségén a mama és a baba osztozik. Az anyukák először a szoptatós teákat próbálják ki, a folyadék pótlására és az anyatej mennyiségének növelésére. De kesernyés ízük miatt, nem csinálják végig a teakúrát. Ezért fontos, olyan készítmény választása, amelyet bő folyadékban kell feloldani és kellemes ízű, így az anyukák is szívesebben fogyasztják.

További információ: http://lactoflow.hu/