Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kozmetikumokat vontak ki a forgalomból

Szerző: Babaszoba.hu

2018. október 14.

Forrás: Index.hu

Hat terméket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem, mert határérték felett volt a bennük található tartósítószerek mennyisége.

Kozmetikumokat vontak ki a forgalomból
Szépségápolási termékeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem. Az ellenőrzésekben két-két sampon és natúrkozmetikum, valamint folyékony szappan és pipereszappanról derült ki, hogy nem felelnek meg az előírásoknak: mikrobiológiai szennyeződést tartalmaztak, címkézésük nem volt megfelelő, illetve lejárt a minőségmegőrzési idejük - írja az Index.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos ellenőrzésen 120 kozmetikai terméket és hajszárítót vizsgáltak meg, ezek közül hatot vontak ki a forgalomból. A kozmetikumok esetében az ellenőrzés a termékek mikrobiológiai jellemzőire és a bennük található tartósítószerek mennyiségére terjedt ki, utóbbi határérték feletti szintje ugyanis bőrproblémákat okozhat.
A kozmetikumok lekerültek a boltok polcairól.
Ezekről a termékekről van szó:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák