Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Következménye lehet a másfél éves furcsa örökbeadásának

Szerző: Babaszoba.hu

2019. október 2.

Forrás: Index.hu

Lemondott a Pest megyei gyermekvédelmi központ igazgatója a különös örökbeadás után - értesült az Index.

Az Index információi szerint távozik a Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (TEGYESZ) igazgatója. A távozás összefüggésben lehet azzal a furcsa örökbeadással, amikor egy délelőtt leforgása alatt elszakítottak egy másfél éves kislányt a nevelőszüleitől. Az Index nyomán mi is írtunk az esetről. A nevelőszülők azóta sem tudják, hol van a kislány.
Lemondott az igazgató (fotó: iStock)
Az ügyben a lap felhívta Perei Lillát, a Pest Megyei TEGYESZ igazgatóját, aki nem kívánta kommentálni az Index értesüléseit. Ugyanakkor megerősítette Pitzné Heinczinger Mónika a lap értesüléseit, az intézmény felügyeletét ellátó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének igazgatója. Ő azt írta:
Perei Lillának, a Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatójának közalkalmazotti jogviszonya 2019. november 30. napján a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 28. § alapján lemondással szűnik meg.
Az ügyben ügyészi törvényességi ellenőrzést folytat a Pest Megyei Főügyészség, amely az iratokat maga továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupció és Gazdasági Bűnözés elleni osztályára. Jagusztin Tamás, a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az Index kérdésére ezt válaszolta:
Az ügyészség a hozzá érkező beadványokat minden esetben tartalmuk szerint vizsgálja meg, és e szerint tesz intézkedéseket. A Pest Megyei Főügyészségre benyújtott és Ön által jelzett kérelem alapján ügyészi törvényességi ellenőrzés indult. Az ügyészi vizsgálatot a Pest Megyei Főügyészség Közérdekvédelmi Osztálya folytatja. A vizsgálat során az ügyészség az ügyben eljáró Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és a szentendrei gyámhatóság eljárásának törvényességét ellenőrzi. Az ügyészséghez benyújtott kérelem tartalma alapján büntető feljelentésnek is minősült, ezért azt e részében megküldtük a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya részére.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák