Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Koronavírus: útmutató családok részére

Szerző: Babaszoba.hu

2020. március 17. | Frissítve: 2021. február 23.

Forrás: Házi Gyermekorvosok Egyesülete

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága készített egy útmutatót ami a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban segítséget nyújthat a családok számára.

Koronavírus: útmutató családok részére (fotó: Getty Images)
1. Ha Ön, gyermekével, vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus okozta (rövidítve: COVID-19) eseteket jelentettek, DE tünetmentes, térjen haza otthonába, és konzultáljon háziorvosával és munkáltatójával, mielőtt visszamenne dolgozni.
2. Ha Ön gyermekével, vagy nélküle közvetlen kapcsolatba került olyan emberrel, akinél igazolódott a COVID-19, DE tünetmentes, haladéktalanul tájékoztassa TELEFONON házi gyermekorvosát, kövesse utasítását és MARADJON OTTHON!
3. Ha Ön gyermekével, vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus eseteket jelentettek, vagy, amennyiben Ön közvetlenül kapcsolatba került olyan emberrel, akinél igazolódott a COVID-19, ÉS influenzaszerű tünetei, különösképp láz, köhögés, nehezített légzés léptek fel, haladéktalanul tájékoztassa TELEFONON házi gyermekorvosát, kövesse utasítását és MARADJON OTTHON!
4. A COVID-19 fertőzés által aktuálisan érintett területekről a következő oldalakon tájékozódhat: www.nnk.gov.hu illetve https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea.
5. Amennyiben bizonytalan, hogy gyermeke vajon megfertőződött-e COVID-19 vírussal, NE VIGYE házi gyermekorvosa rendelésére, NE VIGYE gyermekorvosi ügyeletre, hanem hívja fel telefonon házi gyermekorvosát, vagy a zöld számok valamelyikét: 06-80/277-455, 06-80/277-456!

Lehetőségek a fertőzés megelőzésére

1. MOSSON GYAKRAN KEZET, és gyakran mossa meg gyermeke kezét. Kézmosáshoz használjon vizet és szappant, a kézmosás ideje legalább 20 másodperc legyen. Ha szappan nem áll rendelkezésre, használjon alkohol alapú fertőtlenítő szert (legalább 60% alkohol tartalom)
2. TARTSON legalább 1 méter TÁVOLSÁGOT a köhögő, tüsszögő, vagy lázas emberektől.
3. TANÍTSA meg gyermekét, hogyan kell helyesen vállához, vagy könyökéhez fordított fejével helyesen köhögni, tüsszenteni!
4. Csak akkor viseljen MASZKOT, ha influenzaszerű vagy megfázásos tünetei vannak, vagy ha zsúfolt téren halaszthatatlan intéznivalója van.
5. A használt maszkokat és papírzsebkendőket GONDOSAN, zárt tárolóba DOBJA KI.
6. További kérdéseivel keresse házi gyermekorvosát, vagy a zöld számok valamelyikét: 06-80/277-455, 06-80/277-456.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák