Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Koronavírus és szoptatás: tudnivalók

Szerző: Babaszoba.hu

2020. március 6.

Forrás: babaszoba.hu

Ha a kisbabád mostanában született, és szoptató anyuka vagy, érthető, hogy még jobban aggódsz a vírusok, és az új koronavírus miatt. Ezek a legfontosabb tudnivalók a koronavírusról és a szoptatásról!

Koronavírus és szoptatás: tudnivalók (Fotó: Getty Images)
Az új koronavírussal kapcsolatban azt már megerősítették, hogy emberről emberre történő átvitellel terjed a fertőzés, szoros kontaktus révén. Úgy gondolják, ez főként cseppfertőzés útján lehetséges, amikor a fertőzéses személy köhög vagy tüsszent.

Átkerülhet a koronavírus az anyatejbe?

A Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) szerint eddig nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy az új koronavírus, a COVID-19 átkerülhetne az anyatejbe. A koronavírus ellen védelmet nyújtó ellenanyagokat viszont találtak az anyatejben, ami jó hír: ez ugyanis azt jelenti, hogy az édesanya szervezete antitesteket állít elő, és ezeket adja át a babának, nem a vírust.

Így szoptasson a koronavírusos anya

Ha egy édesanya elkapja az új koronavírust, a CDC útmutatóját érdemes betartani a szoptatásra vonatkozóan. Eszerint minden lehetséges óvintézkedést meg kell tenni, hogy a vírust ne adja át az édesanya a gyermeknek, beleértve a kézmosást, mielőtt megérintené a gyermekét, és az arcmaszk viselését a baba szoptatása közben. Ha mellszívót használ, az édesanyának az eszköz alkalmazása előtt is meg kell mosnia a kezét, és minden használat után megfelelően meg kell tisztítania a szivattyút.
Ha van rá lehetőség, a lefejt tejjel ideiglenesen etesse meg egy másik személy a babát, ne pedig a megbetegedett édesanya. Az elsődleges dolog ugyanis nem az, hogy az anyatejbe kerül a vírus, hanem az, hogy az anya más módon fertőzheti meg a babát a koronavírussal.
(VIA)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések