Baba

Környezetbarát mosószerek – Miből lehet választani?

Ha szeretnél a mosás terén is tudatosabb lenni, minél kevesebb kemikáliát használni, ne hidd, hogy csak mosószódát, mosószappant használhatsz. Mutatjuk a lehetőségeket.
2019. Augusztus 19.
Környezetbarát mosószerek - Miből lehet választani?

Környezetbarát, eco mosószerekhez, amik a kisbabád, gyermeked bőrének is jobbak, már nagyon könnyen hozzá lehet jutni, a drogériák, nagyobb hipermarketek polcain is megtaláljuk ezeket – sokszor még jutányosabb áron is, mint a túlillatosított, kőolajszármazékot, foszfátot tartalmazó társaikat. Összegyűjtöttük a legismertebb, könnyen elérhető márkákat, hogy ezzel is segítsük a váltást.

Anandam

Az Anandam termékei között találsz hipoallergén mosószereket és öblítőket is, melyek természetes illatanyagokat tartalmaznak, és a 3 hónaposnál idősebb kisbaba ruháit is bátran moshatod velük. Sőt, allergénmentes termékeket is találni a webáruházukban, amelyeket kismamák, és a 3 hónaposnál fiatalabb babák ruháinak tisztításához is ajánlanak, hiszen illatanyagmentes, bőrbarát mosószerek. A mosószereket és öblítőket púder, gyümölcs, citrus, és különböző virágos illatváltozatokban beszerezheted.

Hol szerezheted be? A saját webáruházukat és az online bio boltokat ajánljuk.

Mosószer ár: kb. 1700-2000 Ft/l

Öblítő ár: kb. 1300-2000 Ft/l

Souldrops

A Souldrops hazai márka, amely termékei többségében növényi alapanyagokból készülnek, foszfort, foszfanátot, parabéneket, kőolaj származékot, mesterséges színezéket nem tartalmaznak. Mosószerek és öblítők is vannak a márka kínálatában, sőt a weboldaluk alapján mosogatószer is kerül majd a piacra.

Hol szerezheted be? A Souldrops termékeit számos drogériában és hipermarketben megtalálod, így nagyon könnyen be tudod szerezni.

Mosószer ár: kb. 1000-1100 Ft/l

Öblítő ár: kb. 600-700 Ft/l

Herbow

A Herbow termékei mosódióból készültek, termékeik között találunk mosódiós labdát, folyékony mosószert, mosóparfümöt, folteltávolítót, sőt, mosógéptisztítót, mosógép méregtelenítőt is. A magyar termékcsalád természetes növényi és ásványi összetevőkből készül, a termékeket a márka egyik alapítója azért kezdte el kifejleszteni, mert kislánya allergiás volt minden egyéb mosószerre, amit próbáltak. A termékeket különösen ajánlják kismamáknak, babáknak, érzékeny bőrűeknek, bőrproblémákkal, allergiával küszködőknek.

Hol szerezheted be? A termékeket a márka webshopjában és a nagyobb drogériákban is megvásárolhatod.

Mosószer ár: kb. 1400-1600 Ft/l

Mosósparfüm ár: kb. 1000 Ft/l

Ecover

Az Ecover a világ egyik legnagyobb eco tisztító- és mosószer gyártója, így kínálatukban számos terméktípust megtalálsz, a háztartási tisztítószerektől kezdve a mosószereken, öblítőkön, folttisztítókon át a mosogatószerekig. Termékeik természetes növényi és ásványi alapanyagokból készülnek, nem allergének, a csomagolások pedig 75%-ban cukornádból, 25%-ban újrahasznosítható műanyagból készülnek, hogy minél kevésbé terheljék a környezetet.

Hol szerezheted be? Az Ecover termékeit online is beszerezheted, illetve számos hipermarketben, drogériában, zöld boltban, bio boltban is megtalálod a márkát.

Mosószer ár: kb. 1600-3200 Ft/l

Öblítő ár: kb. 1300-1500 Ft/l

Frosch

Az Ecover mellett a Frosch is egy számos üzletben beszerezhető márka, amely a mosó- és tisztítószerek széles palettájával rendelkezik. A mosószerek között találhatsz kimondottan kisbabák számára készített, hipoallergén, bőrkímélő változatot is, sőt, baba folttisztító spray-t is, amelyet a beszáradt, makacs foltok ellen is bevethetsz.

Hol szerezheted be? A Frosch termékeket is megtalálod online webáruházakban, nagyobb hipermarketekben, drogériákban, bio boltokban is.

Mosószer ár: kb. 1600-2200 Ft/l

Öblítő ár: kb. 1050-1300 Ft/l

Zöldlomb

A magyar öko márkák közül talán a Zöldlomb rendelkezik a legszélesebb termékcsaláddal: mosószerek, mosogatószerek, fürdőszobai és konyhai tisztítószerek, felülettisztítók is megtalálhatók a kínálatukban. A tisztítószercsalád megfelel az EU ecolabel kritériumoknak, a környezetvédelmi rendelkezéseknek, lebomló, a vizeket is védő termékek.

Hol szerezheted be? A két nagy külföldi márkához, az Ecover és Frosch termékeihez hasonlóan online és a nagyobb üzletláncok, drogériák polcain is megtalálod a termékeket.

Mosószer ár: kb. 700-900 Ft/l

Cycle

A Cycle termékei között ugyan mosószert nem találsz, de mégis a figyelmedbe ajánljuk az egyelőre egy általános felülettisztítót, WC tisztítót és fürdőszobai tisztítószert tartalmazó termékcsaládot. A két magyar tudós – egy kémikus és egy biomérnök – által létrehozott termékek ugyanis biomasszából előállított, 100%-ban ciklikus, teljes mértékben kőolajszármazék-mentes tisztítószerek. Így előállításához nem használják Földünk véges édesvíz készletét, hiszen tisztított víz és megújuló energia segítségével készülnek, több mint 90%-ban egyszer már felhasznált alapanyagokból készülnek.

Hol szerezheted be? A DM üzleteiben vásárolhatod meg a termékeket.

A mosószerek és öblítők árai, ahol elérhetőek voltak, a márkák saját webshopjáról származnak. Ahol nem volt a márka weboldalán ár, ott internetes zöldboltok, illetve a legnagyobb drogérialáncok online árait vettük alapul!

Kapcsolódó írásaink: