Baba

Kívánósságtól a légszomjig

Nem árt, ha ismered a várandósság alatt alkalmazható szelíd gyógymódokat. Most egy homeopátiás könyvet ajánlunk segítségképpen.
2011. Augusztus 12.

A Homeopátia és a várandós nő című könyv nemcsak a várandósság alatti gyakori problémákra kínál egyszerűen követhető homeopátiás megoldást, de végigkíséri a szülés, gyermekágy időszakát is. Szerzője Dr. Claudette Rocher szülész-nőgyógyász, aki évtizedes tapasztalatait foglalta össze a könyvben, és külön foglalkozik a gyógymód alapjaival, otthoni alkalmazásának lehetőségeivel és korlátaival.

ABC sorrendben, címszavak alatt tárgyalja a gyermekvárás ideje alatt fellépő problémákat, pontos szedési útmutatóval. Külön kitér a gyengéd szülés és a szoptatás szereire is.

“Egyre nyitottabbak a kismamák a homeopátiás készítményekre, a szülészorvosok is egyre inkább ismerik a szelíd gyógymódot” – mondta Dr. Szabadka Ödön szülész, nőgyógyász, homeopata orvos, a Homeopátia és a várandós nő című SpringMed kiadvány szaklektora a könyvbemutatón.

Csak néhány probléma, amelyre megoldást kínál a homeopátia: émelygés, fáradékonyság, gyomorégés, hangulatingadozás, szorongás, hányinger, hányás. Tapasztalatok szerint például 2-3 nap alatt megszünteti a vészes terhességi hányást is! – hívta fel a figyelmet dr. Szabadka Ödön.

Arra azonban figyelni kell, hogy a panasz elsősorban, kizárólag homeopátiával kezelhető-e! – tette hozzá az orvos, mivel a homeopátia nem csodagyógymód, tehát sok esetben a hagyományos orvosságokkal együtt kell használni. A kiadvány abban is segít, hogy a laikus elkülöníthesse: mikor szabad a tünetek enyhítésével próbálkozni, és mikor forduljon orvossal a panaszával! Az alapbetegségben szenvedő kismamák is használhatják a meglévő, allopátiás gyógyszerek mellett, és a magzatra semmilyen káros hatása nincs – mondta a szakember.

Főpróba a kórházban

“A Jászberényi Kórházban több mint 10 éve alkalmazzuk a homeopátiát a szülés időszakában, az édesanyáknak van igénye az alternatív, természetes módszerekre a szülésnél” – ismertette tapasztalatait dr. Ördög János szülész-nőgyógyász is, aki 10 éve egy tudományos folyóiratban olvasta, hogy egy 5 homeopátiás szerből álló komplett készítménnyel megkönnyíthető a szülés, néha csodák történnek.

Ezt titokban bevitte a szülőszobába és elkezdte kipróbálni: azt tapasztalta 10-ből 3-4 esetben a méhszáj tágulékonyabb lett, megrövidült a szülés, a mamák és babák könnyedebben vették az akadályokat. A homeopátia nem csodaszer, de sokat segített – tette hozzá a szakember.

Amint a szereket egyenként kezdték alkalmazni a tüneteknek megfelelően, még több sikert tapasztaltak a szülésnél, végül 10-ből 7-8 édesanyánál könnyítette meg a vajúdást.

Kívánósságtól a légszomjig

A homeopátia egyébként már a szülés előkészítési fázisban is segít: egyes szerek a 32. – 36. héttől előkészítik a méhszájat és méhet a vajúdásra.

A szülés alatt és a szülést követő órákban képes a vérzést csökkenteni, a méhlepény megszületését segíteni, erről az intézményben kettős vak placebo kontrollált vizsgálatokat végeztek – mondta dr. Ördög János, aki azt tapasztalta, hogy homeopátiás készítmények használatával a vérveszteség nagyon lecsökkent, és a talpra állás is gyorsabb volt. A kisgyermekre is jó hatással van, 1-2 apgar értékkel jobbak lettek a gyermekek értékei. A szülést követő 3-4 nap alatt hatékony a fájdalomcsillapításban, a tejelválasztás megindításában.

A 128 oldalas könyvben ajánlott gyógymód hasznos kiegészítője a hagyományos szülészeti gyakorlatnak is, hiszen “az otthonszülés a kórházban” jegyében egyre nagyobb az igény, hogy a szülészet eszköztárában helyet kapjanak a természetes megoldások.

Vásárold meg a polc.hu webáruházban!