Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kiütést okozhatnak a popsitörlő kendők

Szerző: Babaszoba.hu

2014. február 6.

Forrás: Medipress

A Pediatrics január 13-i száma hat olyan esetről számol be, amikor a kiütéses reakciókért a babák tisztántartásáért alkalmazott kendő volt a felelős.

Dr. Mary Wu Chang és a Connecticuti Egyetem munkatársai arra mutattak rá, hogy a népszerű nedves törlőkendők allergiás reakciót okozhatnak. A bemutatott hat eset mindegyikét az Egyesült Államokban diagnosztizálták 2011 márciusa és 2013 januárja között.
A tünetek között szabálytalan alakú, vörhenyes foltok, hegesedés, váladékozás, pattanás, illetve a bőr kirepedezése szerepel, a száj körül, az arcon, a kézen, vagy a fenék tájon. A gyermekek egyike sem hordott pelenkát.

Mindkét termék egy jól ismert tartósítószert, a metilizotiazolinont tartalmazza, mely az Amerikában forgalmazott nedves törlők mintegy felében van jelen. A gyártó már készül arra, hogy lépéseket tegyen a probléma kiküszöbölésére: évek óta tesztelik újfajta törlőkendőiket, melyek alternatív tartósítószert tartalmaznak, és jövő hónap elején tervezik azokat forgalomba hozni az Államokban, Európában, illetve egyéb fontos piacaikon.

Az érintett szülők orvoshoz fordultak, akik általában antibiotikummal, és szteroid tartalmú kenőccsel próbálkoztak - sikertelenül. Viszont a törlőkendő elhagyása meg is oldotta a problémát. 2010-ben hat belga felnőttnél WC-papír váltott ki hasonló kellemetlenséget, és a papír egyik összetevője szintén metilizotiazolinon volt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák