Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kitöltötte az oltási könyvet, majd kukába dobta a vakcinát

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 21.

Forrás: 24.hu

Ezt állítja az apa, aki egy éve nem láthatja kisfiát.

Kitöltötte az oltási könyvet, majd kukába dobta a vakcinát

Az apa az RTL-nek mesélt arról, hogy a homeopátiás gyerekorvosuk kitöltötte az oltási könyvet, mintha beadta volna a kötelező védőoltást, majd a vakcinát kidobta a kukába. Az apa, aki külön él feleségétől és gyerekétől, egy éve nem láthatja kisfiát, a felesége elmenekült a gyerekkel azért, hogy ne kelljen beadatnia a védőoltást. Az anya a szüleinél lakik a 17 hónapos gyerekkel, az apát pedig nem engedi be a házba - írja a 24.hu.
A Tisztifőorvosi Hivatal értesítette az apát, hogy a gyermek oltási könyve nincs rendben, a védőnő szerint nem volt teljesen egyértelmű, hogy melyik oltást kapta meg a gyerek és melyiket nem, ezért jelzett a hatóságnak. Mire az apa hazaért, az anya a gyerekkel együtt elment.
A nő az apa állítása szerint attól félt, hogy az oltás méreg. Az apa elmondta, hogy a gyerekorvosuk beragasztotta az oltási könyvbe az oltás sorszámát, de nem adta be a vakcinát, hanem kidobta a kukába.
Az RTL megkérdezte dr. Novák Hunor gyermekorvost, aki elmondta, hogy nem minden homeopata orvos oltásellenes, de a kötelező oltást szabotáló orvosok jó része a homeopaták közül kerül ki.
Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete a napokban adott ki egy állásfoglalást a homeopatikus készítményekkel kapcsolatban, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a homeopátia bármilyen betegség ellen hatékony lenne, sőt, árthat is amiatt, hogy eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybevételétől és hamis biztonságérzetet nyújthat.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések