Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kidobták az étteremből, mert szoptatott

Szerző: Babaszoba.hu

2021. október 5.

Forrás: babaszoba.hu

Négynapos babáját szoptatta egy édesanya egy étteremben, emiatt kiküldték.

Anyák egy csoportja tiltakozást szervezett a washingtoni Anacortes étterem elé. Egy négynapos baba anyukája elmesélte, hogy kitessékelték a helyről amiatt, mert megszoptatta a babáját. Állítólag hozzátették: soha ne is jöjjön vissza.
Ruby Meeden és férje, Aaron azt tervezték, hogy találkoznak a családtagjaikkal egy vacsora keretében a washingtoni Anacortes étteremben, ahova újszülött fiukat, Rhettet is magukkal viszik. Épp csak beléptek volna, amikor Rhett jelezte, hogy éhes, így a nő keresett egy sarkot, ahol senkit nem zavarnak, míg várnak az asztalukra.
"Letakartam magunkat, és a fal felé fordítva ültünk" - mondta ez az édesanya a People.com-on megjelent cikkben.
Félórát vártak, mire a tulajdonos odajött hozzájuk, viszont Meedens szerint azonnal felszólította őket, hogy távozzanak. Nem értették, mi a gond, de csak annyi választ kaptak: "Vissza se gyertek!"
A szoptatás a nyilvános helyeken - beleértve az éttermeket is - törvényes az Egyesült Államokban. A washingtoni Breastfeeding Coalition szerint pedig "törvénytelen, ha valaki azt kéri, hogy egy anya hagyja abba a szoptatást, fedje le gyermekét vagy menjen el".
Aaron felháborodott a történteken, és véleményét az étterem internetes oldalán sem rejtette véka alá, ahol a tulajdonos válaszolt is neki. Azt írta, az ő étterme nem szoptatásra való, arra vannak más helyek, menjenek oda. Nála ne viselkedjenek úgy, "mint az állatok", más, visszafogottan viselkedő emberek előtt.
"Amiatt, hogy ott etettem meg a gyermekemet, az egész családomat kidobták" - panaszolta Ruby.
Miután Aaron megosztotta tapasztalatait a város Facebook -oldalán, körülbelül két tucat anyuka tartott a környéken tiltakozást az étterem előtt, és azt tervezte, hogy szembeszáll a tulajjal. Az étterem vezetője úgy döntött, hogy aznap csak elvitelre kínál ételeket, és korán bezárja a helyet.
"Így vagy úgy, de felelnie kell a tettéért, hiszen jogszerűtlen, ha egy nőt szoptatás miatt elküldenek" - mondta Megan Stevens, a tiltakozás egyik szervezője a KOMO News-nak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések