Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kevesebb étel, torna otthon-16 kiló tíz hónap alatt

Szerző: Babaszoba.hu

2011. július 9. | Frissítve: 2016. január 1.

Forrás: Kismama magazin

Tanulj belőle, másoknak hogyan sikerült lefogyniuk! Vali módszere egyszerű és nagyszerű, hiszen az áhított célt elérte, leadott 16 kilót tíz hónap alatt.

Név: Molcsány Valéria (37)
Foglalkozása: banki ügyintéző
Gyerekei: Rita (4), Tamás (2,5)
Honnan indult a fogyás: 70 kiló
Hol tart a fotózás időpontjában: 54 kiló
Áhított súly: 54 kiló


Előtte: 70 kilósan az újszülött Tomival
és a másfél éves RitávalKét terhesség és nyolc-nyolc hónapig tartó szoptatás-fejés után többször is volt rajtam 16 kiló súlytöbblet. Ez az, ami mostanra teljesen leapadt. Nem vitás, hogy a "zaba" miatt híztam meg, mert rettegtem, hogy ha nem eszem minden szopi után, legközelebb nem lesz elég a tejem. Szinte kényszerevő lettem. Nyolc hónapos volt a fiam, amikor már nem kérte az anyatejet. Gondoltam, itt az idő, hogy megszabaduljak pár kilótól, fogyókúrába kezdjek, mert már a gerincem is nehezen bírta, hogy rendszeresen hol az egyik, hol a másik gyerek lógott rajtam.Utána: 54 kiló a 166 centis testmagassághoz


Elkezdtem tornázni, de csak otthon, viszont szigorúan mindennap fél órát. Ugyanakkor a hormonok is rendesek voltak hozzám, mert azonnal fogyni kezdtem. Ez szárnyakat adott. Kezdtem sokkal kevesebbet enni. Este hat után már semmit, kenyeret pedig nappal is csak nagyon ritkán. Próbáltam figyelni magam, hogy csak akkor egyek, ha tényleg éhes vagyok.

Ennek szellemében hősiesen kidobtam, amit a manócskáim meghagytak, pedig ezek a falatok nagyon csábítóak tudnak lenni. Ezeket a nem túlságosan szigorú rendszabályokat megtartva még egy kis nasi is belefért a napi adagba. Egy cseppet sem esett nehezemre ez az egész, mert tudtam, hogy a következő nyáron már nem fogom a legkövérebbnek látni magam a strandon, és nem kell kendőkbe takarózva ücsörögni a vízparton. Négy hónap alatt lement tíz kiló, aztán még három, és ma már jól érzem magam a bőrömben.

A dietetikus, Vincefiné Simon Tímea véleménye: Tévhit, hogy a kenyér hizlal! Nem hizlal, ha mértékkel eszi az ember, és csak teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket fogyaszt. A diéta melletti mozgás nagyon jó dolog, hisz így sokkal könnyebben megy a fogyás.

Cikkek fogyókúra témában:
 • Fogyókúra magyaros ételekkel?
 • Megtalálták az ideális diétát?
 • Fogyás koplalás nélkül - ez lehetséges?
 • A fogyókúra ingerültté tesz

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák