Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kétszer szült 11 hét alatt

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 2.

Forrás: babaszoba.hu

Egy kazahsztáni nő 11 hét különbséggel szülte meg ikreit, egy kislányt és egy kisfiút.

A szülések között csaknem három teljes hónap volt. A 29 éves anya, Liliya Konovalovának egy ritka rendellenessége van: uterus didelphyse, vagyis dupla méhe. Ez egy nagyon ritka jelenség.
Kétszer szült 11 hét alatt
Az első gyermeket, egy kislányt még májusban szülte meg, majd három hónap múlva ismét szült, egy kisfiút. A kislány, Liya, a terhesség 25. hetében született meg, míg fia, Maxim időre érkezett meg. "A fiam nem sietett. Ő egy igazi Bogatyr" - utalt az anya egy orosz népmesei hősre.
(fotó: Facebook)
A kazah egészségügyi minisztérium a Facebookon osztotta meg a kivételes esemény hírét. Az anya és a gyerekek is jól vannak.
A dupla vagy más néven kettős méh nagyon ritka, az NCBI kutatásai szerint a nők mindössze 0,5-5% -át érinti világszerte. Dupla méhnél nagyobb a koraszülés, a halvaszülés és a vetélés kockázata.
Az anya úgy nyilatkozott, hogy az orvosok nagyszerűek voltak és igazi csodát tettek.
(via)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák