Baba

Két vidéki kisfiú az év első babája 2020-ban

Egyszerre két csöppség lett az év első babája 2020-ban, ugyanis ugyanabban az időpontban, 0 óra 1 perckor született az ország két különböző városában a két kisfiú.
2020. Január 04.
Kovács Patrik és édesanyja, Kovács Eszter Forrás: MTI/Varga György

A Bajai Szent Rókus Kórházban éjjel 0 óra 1 perckor segítették világra az új esztendő egyik első gyermekét. A kisfiú – Trszkits Endre – 3940 gramm súllyal és 53 centiméterrel született, császármetszéssel. A 27 éves mélykúti édesanya – akinek Endre az első gyermeke – és a kisfiú is jól vannak.

Az újév másik első újszülöttje, Kovács Patrik a Zala megyei Kanizsai Dorottya Kórház szülészetén jött világra, szintén 0 óra 1 perckor. Patrik 3050 grammal, 53 centiméterrel, természetes úton jött a világra. A kisfiú a 29 éves édesanya negyedik gyermeke, családban először egy kislány, majd három fiú született. A baba és édesanyja egyaránt jól vannak – adta hírül Vörös Attiláné szülésznő.  

Elvira Budapest első babája

A kicsi a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben született 0 óra 25 perckor, 3120 grammal. A fővárosi állami intézmények szülészetei közül máshol is született gyermek az új év első napján, de ők mind 1 óra után. 

Kapcsolódó cikk:

Forrás: MTI