Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Két kihagyhatatlan könyv - nem csak nagymamáknak!

Szerző: Nagy Réka

2012. október 29.

Forrás: babaszoba.hu

Számtalan könyv boncolgatja a szülővé válás nehézségeit. De gondolt már valaki a nagyszülőkre is? Most végre igen, két valóban értékes könyvet ajánlunk!

Nőből is megárt a nagymama!

Nyugodtan kijelenhetjük Pataki Éva - Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró - (fejlődés)regényéről, hogy hiánypótló, gyakorlatilag ha tehetném, a kismamák kórházi marketingcsomagjába is belecsempészném. Számtalan könyv elérhető a piacon anyukáknak anyukáktól, szakemberektől, melyek biztos megoldásokat ígérnek a babák körüli teendők, felmerülő helyzetek megoldására. Ez a könyv semmi ilyesmit nem ígér, viszont nagyon érzékenyen, mégis a könnyed női irodalom eszközeivel élve mutatja be a kisgyermekes időszakot egy teljesen más szemszögből - a nagymamáéból.
A fent említett szakkönyvek mindig az anyává válás nehézségeit és dilemmáit boncolgatják, de mi lesz a nagymamákkal? Azóta, hogy ők babáztak, bizony eltelt húsz, harminc, akár negyven év is, és kritizálhatjuk ugyan "elavult nézeteiket", de vajon sikerült már valaha egy pillanatra is az ő szűrőjükön keresztül látnunk a dolgokat?
Nehéz bevallani, hogy már nincs a kezükben a pelenkázás rutinja, és egy törékeny, nyeklő-nyakló, szuszogó kis újszülöttől bizony ők is bepánikolhatnak, még akkor is, ha minden igyekezetükkel szeretnék segíteni a most alakuló kis családot. Az is nagyon fontos és szimpatikus üzenet, hogy az "elég jó anya" mintájára a könyvben megjelenik az "elég jó nagymama" ideája is, aki nem akar mindenben a legjobb lenni, mindent jobban tudni és csinálni. Ajánlom a könyv családon belüli többszöri felhasználást, tetszőleges sorrendben anyukák, nagymamák, férjek szórakozására.

Nagyszülők könyve

A fenti könyvben megjelenő problémák praktikus oldalának megkönnyítését célozza a másik, nagyszülőknek szóló kiadvány. Minden információ benne van, amitől egy nagyszülő igazán magabiztossá válhat a kicsi körüli teendőkben, és az "unokázás" igazi örömforrássá válhat. Pelenkázás, altatás, életkoronként megfelelő játékok, az életkori sajátosságok összefoglalása érthetően, praktikusan, hasznosan, de teret kapnak a könyvben a bonyolult nagyszülő-szülő kapcsolatokra vonatkozó tanácsok is.
Az írónő, dr. Miriam Stoppard sokszor saját tapasztalatát, személyes tanácsát is beleszövi az ötletek, tippek közé, így a könyv nem pusztán tárgyilagosan leírt ötletek listája, hanem szerethető, jól használható "szamárvezető", mely jó szolgálatot tehet minden kisgyerekes családban.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Kevesebb köhécselés idén ősszel?

Levegőtisztítót teszteltünk!

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák