Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kemoterápia hat nappal a szülés után

Szerző: Babaszoba.hu

2014. július 22. | Frissítve: 2015. október 27.

Forrás: Medipress

A 32 éves brit Roisin Pelan 35 hetes terhes volt, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála. Pár nappal később megindították a szülést, és hat nappal az egészséges kislány születését követően megkezdték a kemoterápiát.

A fiatal anya, aki első gyerekével volt várandós, épp testápolóval kente be a melleit, amikor a kitüremkedést felfedezte. Másnap az első útja az orvoshoz vezetett, így hamar sor került a vizsgálatokra, amelyek megerősítették gyanút: valóban rákról van szó.
Noha a terhesség nem idézheti elő a daganat kifejlődését, a hormonális változások kedvező táptalajt nyújtanak a rákos sejteknek. Egyébként is fontos volt, hogy a műtétre minél előbb sor kerüljön, és a kemoterápia is elkezdődhessen, hogy semmiképp ne terjedjen tovább a daganat.

A június tizenkilencedikei programozott császármetszés után hat nappal megműtötték Roisint, és teljes masztektómiát hajtottak végre rajta. Másnap már elkezdődött a kemoterápia, tehát Roisin nem szoptathatja a kislányát, Ivyt. Gyógyszert kapott, hogy a megmaradt melle ne termeljen több tejet.

"Szerencsésnek érzem magamat, amiért időben kiderült, hogy mi a bajom, és így még tudtak segíteni rajtam. Amikor megtudtam, hogy beteg vagyok, az egyetlen vágyam az volt, hogy minél hamarabb túl legyek a szülésen, és megkezdhessük a kezelést. Csak így van meg minden esély arra, hogy a kislányomat felnevelhetem. Optimista vagyok" - nyilatkozta a nő a Daily Mailnek.

A kezelés az egyetlen esély arra, hogy Roisin felnevelhesse a kislányát (Fotó: Europress)


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák